Văitatul te omoară la propriu, susţine un nou studiu

Fiecare o face la un moment dat, dar te-ai gândit vreodată cât este de sănătos să te vaiţi? Deseori îl numim oftat şi susţinem că fără el ne-am pierde minţile. Un nou studiu lansează o teorie interesantă despre văicăreală.

RomaniaTV.net
15 apr. 2016, 12:19
Văitatul te omoară la propriu, susţine un nou studiu

Un om de rând se plânge cel puţin un minut într-o conversaţie. Cu toţii avem parte de experienţe negative şi ne putem găsi alinarea vorbind cu prietenii noştri. Dar, într-un final, sentimentele şi gândurile mai puţin bune nu se risipesc şi nu-şi pierd din intensitate chiar dacă le împărtăşim cu cineva.

Citeşte şi  Cum să faci să uiţi de stres, acasă

A te văicări e o modalitate de a admite că ai o problemă pe care nu încerci să o rezolvi însă. Asta hrăneşte situaţia respectivă cu şi mai multă vână. Văitatul este pe acelaşi loc cu fumatul, dăunează la fel de mult sănătăţii, susţin cercetătorii.

Stresul cauzat de văicăreala continuă duce la distrugerea neuronilor din hipocampus şi reduce abilitatea creării de căi neuronale şi de noi neuroni. Hipocampusul este zona din creier responsabilă cu funcţiile cognitive şi memoria.

A asculta pe cineva care se plânge întruna are acelaşi efect asupra ta, ca şi când chiar tu ai face lucrul acesta.

Află cum poți scăpa de văicăreli pe feminis.ro