Val de accidente grave din cauza ninsorii puternice. Mai mulţi oameni au murit

Mai multe accidente grave au avut loc în țară din cauza ninsorilor puternice. Cel puţin trei oameni au murit, după ce şoferii nu au ţinut cont de condiţiile de drum.

11 ian. 2021, 11:17
Val de accidente grave din cauza ninsorii puternice. Mai mulţi oameni au murit

Val de accidente grave din cauza ninsorii, luni, 11 ianuarie. Trei persoane au murit, iar alte două au fost rănite, după ce au fost implicate luni dimineaţă într-un accident pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu, la kilometrul 270, pe sensul de mers spre Sibiu.

„La fața locului echipajele de pompieri militari au intervenit pentru descarcerarea a trei victime care au fost declarate decedate în urma impactului. Alte două persoane, de sex masculin, în vârstă de circa 17 ani, respectiv 20 de ani au primit îngrijiri medicale și au fost transportate la UPU Sibiu, conștiente și politraumatizate”, a anunţat ISU Sibiu.

Citeşte şi: Accident rutier grav pe autostradă. Trei persoane sunt încarcerate

De asemenea, în judeţul Argeş, doi oameni au murit şi un altul a fost rănit într-un accident în care au fost implicate două maşini şi un camion încărcat cu tuburi de oxigen, pe DN 7 între localitățile Drăganu și Cotmeana.

foto: ziarulprofit.ro

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş a precizat că autocamionul este încărcat cu tuburi de oxigen și că o parte dintre acestea au ajuns pe carosabil. Agenţii Serviciului Rutier Argeş asigură un perimetru de siguranţă, pentru intervenţia pompierilor.

Potrivit ISU Argeş, la locul accidentului au intervenit pompierii cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, un echipaj de terapie intensivă mobilă, o autospecială cu modul de descarcerare, o ambulanţă SMURD şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

În comuna Movileni din Olt, un microbuz cu opt pasageri a fost scos dintr-un şanţ, după ce a derapat. Vehiculul a fost readus pe carosabil cu ajutorul unui buldoexcavator.

foto: gazetanoua.ro

De asemenea, la intrarea în oraşul Balş, dintre Craiova, un camion încărcat cu fructe a derapat în şanţ.

„Traficul se desfășoară normal, urmează să fie repus pe carosabil, cu ajutorul unor utilaje de mare capacitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), sublocotenentul Alin Băsășteanu, conform Gazetanoua.

La Braşov, un TIR încărcat cu cereale s-a răsturnat, luni dimineaţă, pe DN 13, în zona localităţii Măieruş. În accident a mai fost implicat un autoturism, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Braşov.

foto: brasov.net

Poliţiştii spun  că nu au rezultat victime, ci doar pagube materiale. La testarea şoferilor celor două vehicule, rezultatul alcooltestului a fost negativ.

Până la ridicarea autotrenului de pe carosabil, traficul în zonă se desfăşoară alternativ.

Val de accidente grave din cauza ninsorii. Patru maşini s-au ciocnit în apropiere de Ploieşti

De asemenea, un accident rutier în care au fost implicate patru autoturisme a avut loc, luni dimineaţă, pe DN 1, în apropierea localităţii Băneşti, traficul în zonă fiind restricţionat pe o bandă a sensului de mers către Ploieşti.

foto: ph-online.ro

Cele patru autovehicule au intrat în coliziune faţă-spate, evenimentul fiind soldat doar cu pagube materiale, informează Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova.

Circulaţia rutieră este restricţionată pe banda numărul 2 a sensului de mers Braşov – Ploieşti.

Pe DN67D, pe ruta Târgu Jiu-Baia de Aramă- Băile Herculane se circulă în condiţii de iarnă. Se aşteaptă şi un utilaj greu pentru a scoate două maşini din şanţ.

La Măldăreşti, pe DN67, pe sensul de mers către Târgiu Jiu nu se poate circula. Sensul de mers este blocat deoarece un copac şi doi stâlpi de electricitate au căzut pe carosabil.

Ninsori puternice în Vrancea şi alte trei judeţe

Ninge în județele Vrancea, Bacău, Neamț și Suceava. Pe anumite sectoare din zona de munte, carosabilul este umed, acoperit cu zăpadă frământată, tratată cu antiderapant, în strat de 0-2 cm. Drumarii din cadrul DRDP Iași intervin pentru a deszăpezi şoselele.

Zeci de maşini, distruse de copacii căzuţi la pământ în Capitală

Pompierii bucureşteni au intervenit, în noaptea de duminică spre luni, pentru îndepărtarea copacilor căzuţi pe carosabil şi pe autoturisme, ca urmare a 15 solicitări transmise pe fondul manifestărilor meteorologice din ultimele ore.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucurşeti-Ilfov (ISUBIF), au fost îndepărtaţi 15 copaci, un stâlp şi un cablu de electricitate. Nouă autoturisme au fost avariate.

foto: g4media.ro

Echipele ISU au acţionat pe străzile Nicolae Milescu, Covasna, Calea Floreasca, Şoseaua Dobroeşti, Slăniceanu şi Politehnicii.

Totodată, au fost emise mesaje pentru informarea populaţiei prin intermediul panourilor electronice stradale şi prin reţelele de socializare.

Cod galben de ninsori în sudul ţării

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ninsori abundente și intensificări ale vântului, valabil pentru mai multe judeţe din sudul ţării.

„În cursul nopții de duminică spre luni (10/11 ianuarie), însudul Banatului, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, precum și în Munții Banatului și în zona Carpaților Meridionali, iar în prima parte a zilei de luni (11 ianuarie) mai ales în Muntenia și zona Carpaților de Curbură vor predomina ninsorile, moderate și însemnate cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă, ce va depăși local 10…20 cm și izolat 30…40 cm.

Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45…55 km/h în regiunile sudice și de 60…70 km/h în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1700 m, temporar viscolind ninsoarea”, potrivit meteorologilor.

Citeşte şi: Atacatorul femeii înjunghiate din Oradea a fost prins. Este fostul șef al Poliției Locale