Val de CANICULĂ în toată ţara. Temperaturile resimţite vor depăşi 40 de grade Celsius

Temperaturi sufocante astăzi în toată România. Se vor resimţi chiar și 44 de grade Celsius. După episodul canicular urmează însă furtuni violente.

22 iul. 2019, 07:05
Val de CANICULĂ în toată ţara. Temperaturile resimţite vor depăşi 40 de grade Celsius

Vremea va fi caldă, local caniculară în Câmpia Română. Luni după-amiaza disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU), va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, pe arii relativ extinse în regiunile sudice și cu totul izolat în vestul și în estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 26 și 36 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării. Cerul va fi variabil, dar vor fi și perioade cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil cu aspect de vijelie, pe parcursul zilei în cea mai mare parte a Transilvaniei, a Moldovei, în zona Carpaților Meridionali și Orientali și pe arii restrânse în restul teritoriului, iar noaptea local la munte, în Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei și izolat în celelalte regiuni. Ploile vor avea și caracter torențial, pe suprafețe mici se vor acumula cantități de apă însemnate, de peste 20…25 l/mp și va cădea grindină.

LA BUCUREŞTI. Vremea va fi călduroasă, iar după-amiază va deveni caniculară, cu disconfort termic ridicat și un indice de confort termic temperatură-umezeală (ITU) ce va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate seara și noaptea, când se vor semnala averse, posibil torențiale, însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 20 de grade.

PROGNOZA METEO MARTI. Vremea se va răci, iar valorile termice vor deveni ușor mai scăzute decât cele normale la această dată în Maramureș, în cea mai mare parte a Moldovei și parțial în Transilvania și în Muntenia, în timp ce în restul teritoriului se vor situa în jurul mediilor climatologice. Cerul va fi temporar noros. Mai ales pe parcursul zilei se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în centrul, estul, sudul țării, la deal, la munte și doar izolat în restul teritoriului. Pe suprafețe mici cantitățile de apă vor fi însemnate și vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 de grade în nordul Moldovei și estul Transilvaniei și 33 de grade în vestul și sud-vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 20 de grade.

LA BUCUREŞTI. Vremea se va răcori. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 16…17 grade. Temporar înnorările vor fi accentuate și se vor semnala averse, iar ziua, trecător, posibil și descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această dată. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 și 31 de grade, cu cele mai ridicate valori în vestul Olteniei, iar cele minime, în general, între 9 și 19 grade. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, local în estul teritoriului, la munte și pe suprafețe mici în regiunile sudice și centrale.

LA BUCUREŞTI. Vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare ziua, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade.