Val de cutremure în Gorj, peste 300 de replici. Cel mai puternic seism a avut magnitudinea 4,2

Noapte de foc în Oltenia. Noi cutremure au avut loc în ultimele 12 ore în județul Gorj, iar oamenii de acolo sunt îngroziți și disperați de seria de seisme de suprafață. Cel mai puternic a fost de 4.2 pe Richter.

16 feb. 2023, 15:55
Val de cutremure în Gorj, peste 300 de replici. Cel mai puternic seism a avut magnitudinea 4,2

UPDATE: Cutremurul cu magnitudinea 5,7 înregistrat marți în județul Gorj a fost urmat, până joi după-amiază, de peste 300 de replici, potrivit celor mai recente date făcute publice de reprezentanții Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP).
Oltenia s-a zguduit din nou noaptea trecută. Mai multe cutremure s-au produs noaptea trecută. Primul cutremur s-a produs la ora 1.20, având o magnitudine de 2,3. Acesta a fost urmat, 9 minute mai târziu, de un altul cu magnitudine 2.1. Ambele au fost de mică adâncime, 6,3 km, respectiv 3 km.

Următorul, tot la mică adâncime, cu magnitudine, 2,6, a avut loc la 2,14.

După mai puţin de o oră, la 3.07, a avut loc un cutremur mediu cu magnitudinea 4,2, la adâncimea de 10.8 km.

Un al cincilea cutremur s-a produs la 4.29, la 7,3 km adâncime, acesta având o magnitudine de 3,4. Au urmat alte două de intensitate mai mică, 2.3 și 2.7.

Citește și: Femeie moartă după cutremurul din Gorj. Unele case riscă să se dărâme: ”Sunt nemâncată, nedormită. Nu mai pot să locuiesc aici. Noaptea trecută am dormit prin vecini”

Vă reamintim că un cutremur de 5,7 grade s-a produs, marţi, în judeţul Gorj, fiind resimţit în Bucureşti şi în mai multe judeţe ale ţării. A fost pentru a doua zi consecutiv când în zonă are loc un cutremur cu magnitudine peste 5. Cutremurul a fost urmat de peste 200 de replici.

Citește și: Gheorghe Mărmureanu, anunţul care dă fiori: „Și înainte de cutremurul din 77 a avut loc un cutremur în Gorj”

Situație este disperată în județul Gorj, după cutremurele din ultimele zile. Multe casă au fost grav avariate și riscă să se prăbușească în orice moment.

”Casa are fisuri, stă să cadă. Dacă astăzi mai vine un cutremur se fărâmă toată casa până la temelie. Tavanul este crăpat, cad pereții. Nu se mai poate recupera nimic. Trebuie să vină cineva în ajutorul nostru, să fărâme casa, să o demolăm.

Nu mai pot, sunt nemâncată, nedormită. Nu mai pot să locuiesc aici. Noaptea trecută am dormit prin vecini, ne-a primit o femeie mai la deal. La noapte nu ne mai primește nimeni. Unde ne ducem? A venit și poliția și pompierii și au spus să nu mai locuim aici. Nu mai e de locuit, că se dărâmă pe noi”, a declarat Sabina Popescu, la România TV.