Val de demisii în Pro România, după ce preşedintele filialei Gorj a plecat: Vreau să rămân acelaşi om, cu principii şi de cuvânt!

Lovitură după lovitură în Pro România. Are loc un val de demisii în formaţiunea politică, după ce preşedintele filialei din Gorj, Mihai Prunariu, a anunţat plecarea de la cârma organizaţiei.

18 mai 2021, 13:36
Val de demisii în Pro România, după ce preşedintele filialei Gorj a plecat: Vreau să rămân acelaşi om, cu principii şi de cuvânt!

Val de demisii în Pro România. Marinela Strâmbulescu, purtător de cuvânt şi preşedinte al organizaţiei de femei, şi-a anunţat ieri demisia din partid, iar astăzi au urmat Mihai Prunariu, preşedintele Pro România Gorj, şi de Laurenţiu Chivu, fost primar al oraşului Rovinari.

Val de demisii în Pro România, după ce preşedintele filialei Gorj a plecat: Vreau să rămân acelaşi om, cu principii şi de cuvânt!

„Când am «întrat» în politică, mi-am propus două obiective: să schimb ceva şi să nu mă schimb. Nu ştiu dacă am reuşit să schimb ceva, dar sunt sigur că nu vreau să mă schimb. Vreau să rămân acelaşi om, cu principii şi de cuvânt! Urez succes foştilor mei colegi din Pro Romania Gorj! «Am demisionat din politică!»“, a transmis Mihai Prunariu, pe pagina sa de Facebook.

PRO România este un partid progresist și social-liberal din România înființat în anul 2018. A apărut în urma deciziei de a înființa un nou partid a lui Victor Ponta și a migrării altor parlamentari traseiști PSD nemulțumiți către noua formațiune.

Primul congres național al formațiunii a avut loc la Romexpo, în perioada 20–21 octombrie 2018. În cadrul acestuia, Victor Ponta a fost ales președinte al partidului. De altfel, Victor Ponta a fost singurul candidat pentru această funcție. Prim-vicepreședinți au fost aleși Nicolae Bănicioiu, Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu.

Cu ocazia întâlnirii Consiliului Partidului Democrat European din 8 februarie 2019, PRO România a devenit membru observator al partidului. Ulterior, pe 11 iunie 2019, EDP a votat schimbarea statutului PRO România de la membru observator la membru cu drepturi depline.

La data de 8 octombrie 2020, PRO România a decis să fuzioneze cu Partidul Alianța Liberalilor și Democraților, noua formațiune politică urmând să se numească Pro România Social Liberal. De asemenea, din cauza duratei scurte de timp până la alegerile parlamentare, cele două partide urmează să candideze pe liste comune, paritatea fiind 60% PRO România – 40% ALDE.

În data 26 ianuarie 2021, Biroul Executiv al partidului PRO România a convocat un congres național extraordinar pentru a opri demersul de fuzionare cu ALDE.

Citeşet şi: Cât au cheltuit partidele pentru un vot la parlamentare. AUR a folosit cel mai bine banii, în timp ce Pro România a plătit cel mai mult