Demisie-surpriză la vârful Pro România. Fostul adjunct al SIE, Silviu Predoiu, pleacă din partid: Am văzut cum nu ar trebui să fac politică!

Decizie surprinzătoare la vârful Pro România. Fost adjunct al SIE, Silviu Predoiu, a anunţat că pleacă din partid.

07 apr. 2021, 11:34
Demisie-surpriză la vârful Pro România. Fostul adjunct al SIE, Silviu Predoiu, pleacă din partid: Am văzut cum nu ar trebui să fac politică!

Demisie-surpriză la vârful Pro România. Acesta susţine că în ultimele 15 luni a văzut ”cum nu trebuie să se facă politica”. Predoiu arată că motivele demisiei sunt exact cele care îi determină pe mulți români să aibă contact cu lumea politică.

Demisie-surpriză la vârful Pro România. Fostul adjunct al SIE, Silviu Predoiu, pleacă din partid: Am văzut cum nu ar trebui să fac politică!

”Atunci când am decis sa mă înrolez într-o formațiune politică am considerat corect, având în vedere statutul meu anterior, să îmi asum public aceasta decizie, printr-o postare pe Facebook. Au fost puțini cei care atunci m-au încurajat.

De asemenea, imediat după rezultatul foarte slab inregistrat în alegerile parlamentare din decembrie anul trecut, am fost primul membru al conducerii partidului care, tot public, anunța că rămâne în partid pentru a contribui schimbarea modului în care se face politică în țara noastră. De data aceasta numărul celor care mi-au trimis susținerea lor a fost sensibil mai mare.

Astazi, la 15 luni de la înregistrarea cererii de adeziune, am hotărât, nu cu ușurință, să mă retrag din partid și, dacă nu din alte motive, atunci doar și numai pentru simetrie îmi pare potrivit să o comunic și public. Nu știu care va fi reacția Dvs de această dată dar vom afla împreună.

Motivele concrete pentru decizia mea din această dimineață le-am prezentat în demisia depusă, iar ele au o relevanță redusă pentru cei mai mulți dintre Dvs. Fiecare zi dintre cele petrecute în partid a fost însă o experiență în sine iar toate la un loc m-au ajutat să înțeleg mai bine cum arată din interior „lumea celor ce vor să conducă lumea

Am întâlnit și persoane pe care nu aș fi dorit să le cunosc, oameni mici însă cu ambiții uriașe, animați doar de interese, fără niciun fel de convingeri sau principii.

Dar asta este, la urma urmei și partidele, sau poate mai ales acestea, sunt reproduceri la scara ale societății din care se nasc, cu toate meritele și tarele acesteia, iar formațiunea in care am ales să activez nu face exceptie.

În fapt, cred că motivele pentru care plec din acest partid sunt exact cele care-i determină pe cei mai mulți dintre cunoscuții mei să spună că nu vor să aibă nimic de-a face cu politica. Dar chiar și asa, după toate lecțiile primite, cu tot respectul, nu pot fi de acord cu ei. Pentru că politica este despre noi, politica sau mai ales felul în care se face aceasta ne influențează profund viața iar criza prin care trecem ne arată mai mult ca niciodată cât de importantă este coerența politicilor publice și, în primul rând, calitatea oamenilor care le promovează. Iar dacă vrem cu adevărat să schimbăm in bine viața noastră și a celor din jurul nostru, trebuie să ne implicăm. Probabil că nu vom alege locul potrivit din prima încercare, la fel de probabil nu vom găsi forma cea mai potrivită de acțiune de la început, dar nimic nu se câștigă asteptând iar teama de eșec este mai periculoasă și, implicit, mai dăunătoare decât eșecul in sine.

Am învățat în ultimele 15 luni, privind și ascultând, multe lucruri noi, atât din categoria de „așa da” cât și din cea de „așa nu”. Am văzut cum nu ar trebui să se facă politică și cum nu ar trebui să arate un partid. Nu am putut încă să aflu suficient de multe despre cum ar trebui să fie lucrurile în politică, dar nu voi renunța până nu reușesc. Cineva spunea că ești învins nu atunci când cazi ci doar atunci când refuzi sa te ridici. Eu mă ridic și m-aș bucura dacă între Dvs vor fi cât mai mulți care vor face același lucru.”, scrie Silviu Predoiu.

Citeşte şi: Demisie în Parlament. Un deputat PNL renunţă la postul de deputat pentru funcţia de secretar de stat la Ministerul Mediului