Val de demisii în USR după ce Dacian Cioloş a renunţat la funcţia de preşedinte al formaţiunii politice

Aproximativ 400 de persoane şi-au dat demisia din USR în ultimele două săptămâni, iar alte 100 au aderat la partid, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt Ionuţ Moşteanu.

14 feb. 2022, 15:54
Val de demisii în USR după ce Dacian Cioloş a renunţat la funcţia de preşedinte al formaţiunii politice

Val de demisii în USR după ce Dacian Cioloş a renunţat la funcţia de preşedinte al formaţiunii politice. Anunţul a fost făcut de Ionuţ Moşteanu, purtătorul de cuvânt al USR. Tot al a precizat că alte 100 de persoane s-au înscris în USR.

„La o primă vedere pare că de la 1 februarie până astăzi au plecat aproximativ 400 de colegi şi au venit aproximativ o sută de colegi noi. Plecarea oricărui coleg este un moment trist pentru noi şi eu le mulţumesc tuturor celor care au ales să îşi dea din timp, o secundă, un minut, o zi din viaţă, pentru acest partid. Cred în continuare că noi suntem soluţia cea mai bună pentru viitorul României. Îl aştept alături de noi pe fiecare român care crede că USR este soluţia bună pentru viitorul României. E un moment complicat pentru partid. Aşa cum am trecut de multe ori peste momente complicate, o să trecem şi peste acesta. Am încredere în colegii mei şi în solidaritate”, a spus vicepreşedintele USR Ionuţ Moşteanu.

Citeşte şi: CTP, despre demisia lui Dacian Cioloş: „Este un gest care îl discreditează grav. Nu cred că mai are vreun viitor politic”

În data de 7 februarie, Dacian Cioloş a demisionat din funcţia de preşedinte al USR şi a menţionat că nu ia în calcul o nouă candidatură la următorul congres al partidului.

„Am considerat firesc şi de bun simţ să îmi prezint demisia, pentru că sensul pentru care am candidat pentru preşedinţia partidului a fost să contribui la modernizarea partidului – de care eu cred că acest partid are nevoie după fuziune – şi pentru ca acest lucru să se întâmple aveam nevoie şi de susţinerea şi de complicitatea Biroului Naţional. Credinţa mea este că USR este în continuare o alternativă pe scena politică din România, o alternativă la extremism. (…) Nu mai candidez la funcţia de preşedinte. Nu are niciun sens”, a spuns Cioloş.