Val de frig fără precedent în ultimii 20 de ani în SUA: 16 oameni au murit

Regiuni din nordul şi estul Statelor Unite se confruntă cu un val de frig fără precendent în ultimii 20 de ani. În anumite zone sunt aşteptate temperaturi de până la minus 50 de grade Celsius. Până acum, valul de frig din nord-estul ţării a provocat moartea a cel puţin 16 oameni. 

RomaniaTV.net
06 ian. 2014, 07:17
Val de frig fără precedent în ultimii 20 de ani în SUA: 16 oameni au murit

Regiuni întinse din nordul şi estul Statelor Unite se confruntă cu un val de frig fără precedent în ultimii 20 de ani. În unele zone, s-au înregistrat temperaturi de minus 30 de grade Celsius, însă situaţia se va înrăutăţi. Asta deoarece meteorologii anunţă temperaturi record de minus 50 de grade. 

Din cauza vremii extreme, traficul a fost paralizat. Şoferii au fost sfătuiţi să evite călătoriile, după ce mulţi au rămas blocaţi pe şosele. În paralel, pe aeroporturi este un adevărat haos fiindcă mii de zboruri au fost anulate sau au avut întârzieri. 

Autorităţile i-au îndemnat pe oameni să-şi facă provizii pentru e evita cât mai mult deplasările în această perioadă. Astfel, numeroase magazine au fost deja golite.

Autorităţile din anumite zone au decis să închidă şcolile astăzi din cauza gerului năprasnic. În Minnesota, este pentru prima dată în 17 ani când este luată o asemenea decizie. 

În Wisconsin, oamenii au decis să sfideze frigul. Mulţi americani au mers pe stadion la un meci de fotbal american, care s-a jucat în aer liber, în ciuda temperaturilor de -20 de grade.