Val de înşelătorii pe Facebook în numele lui Gigi Becali. Se promit sute de milioane, case şi maşini

Un nou fel de înşelătorie circulă în ultimele luni pe Facebook, folosindu-se de numele lui Gigi Becali, cunoscut pentru actele sale filantropice.

RomaniaTV.net
05 mai 2020, 14:07
Val de înşelătorii pe Facebook în numele lui Gigi Becali. Se promit sute de milioane, case şi maşini

Înşelătoria nu este una inventată în România, ci este adaptată, în alte ţări fiind folosită imaginea unor vedete locale. Este vorba despre pagini care conţin numele proprietarului FCSB şi care promit donaţii de sute de milioane în schimbul reacţiilor la postările respective.

„Voi alege la întâmplare oameni pe Facebook, toți cei care împărtășesc vor primi un card cadou, în numerar, iar marii câștigători vor putea câștiga mașina și casa. „Alegeți luna de naștere și veți primi cadouri în funcție de luna de naștere. cu credinta.
Ianuarie____750 milioane
Februarie___ 710 milioane
Martie_____990 milioane
April____75 milioane
Mai____668 milioane
Iunie____580 milioane
Iulie____790 milioane
August___86 milioane
Septembrie___595 milioane
Octombrie ___ 950 milioane
Noiembrie___590 milioane
Decembrie ___90 milioane
SHARE Postează acest lucru în 10 grupuri acum. Distribuie mai multe șanse de câștig. Banii dvs. vor fi trimiși la 2 minute după ce ne trimiteți un mesaj, vă rugăm să nu ignorați, aceasta poate fi șansa dvs. Timpul tău începe acum. Noroc și Dumnezeu să vă binecuvânteze!”

Astfel oamenii se înghesuie să reacţioneze, să comenteze şi chiar să dea Like paginii respective. În acest mod, paginile strâng sute de mii de Like-uri, iar apoi sunt vândute sau folosite pentru diverse afaceri, după ce numele le este schimbat.

Gigi Becali a declarat în 2016, când se înregistra un alt val de înşelătorii în numele său, că el nu are o pagină de Facebook.

„Pagina de Facebook înseamnă iubire de sine şi nu fac păcatul ăsta (…) S-a obişnuit să se scrie pac-pac-pac, pe Whatsapp. La toţi care îmi trimit le spun nu-mi scrie, că nu citesc. Eu sunt bărbat. Bărbaţii vorbesc la telefon să se audă vocea lor nu pac-pac-pac … Ce e aia să scrii? Vorbeste, că de-aia ţi-a dat Dumnezeu voce, să te audă omul, să te simtă, să te cunoască”, a spus atunci Gigi Becali, la România TV.

Citeşte şi: Fratele lui Hamude de la Puterea Dragostei, căutat de autorităţi pentru a fi audiat în dosarul spirtului care a omorât 10 persoane