Val de sinucideri în poliţia franceză, şapte cazuri de la începutul anului. Doi ofiţeri şi-au luat viaţa marţi, autorităţile sunt îngrijorate

Numărul de sinucideri în rândul forțelor de poliție franceze a ajuns deja la şapte, de la începutul anului, ultimele două cazuri care au atras atenţia presei fiind consemnate în cursul zilei de marţi.

18 ian. 2022, 20:30
Val de sinucideri în poliţia franceză, şapte cazuri de la începutul anului. Doi ofiţeri şi-au luat viaţa marţi, autorităţile sunt îngrijorate

Franța deplânge două noi sinucideri ale ofițerilor săi de poliție, tragedii care au avut loc marţi, 18 ianuarie, a transmis Poliția Națională, pe Twitter. Prima se referă la un polițist în vârstă de 36 de ani, repartizat la secția de poliție La Madeleine, de lângă Lille, și tată a doi copii.

Celălalt este un comandant în brigada specializată de teren (BST) din Strasbourg. „Ne va lipsi teribil. Le transmitem cele mai profunde condoleanțe celor dragi„, a scris poliția națională a Rinului de Jos, pe Twitter.

Citeşte şi Tragedie în ajun de Anul Nou, o polițistă de 29 de ani s-a sinucis cu arma din dotare chiar de ziua sa de naştere

Aceste două noi sinucideri ridică la șapte numărul ofițerilor din Poliția Națională din Franţa care și-au pus capăt vieții în 2022. Ultimul caz data din 15 ianuarie, când un polițist în vârstă de 30 de ani s-a sinucis în casa sa din Noisiel (Seine-et-Marne).

În fața acestei situaţii, Linda Kebbab, delegată națională a sindicatului SGP Police-Force Ouvrière, a denunțat pe Facebook inerția Ministerului de Interne de la Paris.

Citeşte şi Un poliţist de frontieră, tată a doi copii, s-a sinucis după ce soția i-a spus că vrea să divorţeze

Poliția are o rată de sinucidere cu aproape 50% mai mare decât cea a populației franceze. Astfel, peste 1.100 de polițiști și-au luat viața în ultimii 25 de ani, ceea ce înseamnă 44 pe an, în medie. În plus, 24% dintre poliţişti „au avut sau au auzit colegi menționând gânduri suicidare” în ultimele 12 luni, iar 39% dintre ofițerii de poliție spun că se află „în suferință psihologică”.