Val de sinucideri în România. Un bărbat din Iaşi şi o femeie din Bucureşti s-au aruncat de la balcon

Un bărbat în vârstă de 36 de ani a murit după ce a căzut în gol de la etajul şapte al unui imobil amplasat pe strada Basarabi din Iaşi, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi.

24 iul. 2021, 14:32
Val de sinucideri în România. Un bărbat din Iaşi şi o femeie din Bucureşti s-au aruncat de la balcon

Un trecător care a sunat la 112 a anunţat că în cădere corpul bărbatului a rămas pe o copertină de la etajul 1 al imobilului. Un echipaj de intervenţie de la Detaşamentul 1 ISU Iaşi şi o ambulanţă a Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iaşi cu medic s-au deplasat la faţa locului.

Echipajul medical a constatat că bărbatul se afla în stop cardio-respirator şi a început manevrele de resuscitare. În ciuda eforturilor depuse, acesta nu a răspuns la încercările de resuscitare, fiind declarat decesul.

Tot sâmbătă, o femeie în vârstă de aproximativ 40 de ani a murit după ce a căzut de la etajul 6 al unui bloc din București, transmite România TV. Echipajul SMURD care a ajuns de urgență la fața locului nu a mai putut face nimic pentru victimă.

Citeşte şi O bătrână de 89 de ani, internată la un spital din Caracal, s-a sinucis la câteva ore după diagnosticare. Boala care o chinuia pe femeie

De asemenea, vineri, un angajat de la Termocentrala Mintia s-a sinucis, în urma anunţului legat de viitoarele concedieri masive. Acesta urma să fie dat afară, în cadrul procesului de disponibilizare colectivă de la Complexul Energetic Hunedoara. Angajatul şi-a luat viaţa cu trei zile înainte de încetarea termenului de preaviz.

Bărbatul, în vârstă de 52 de ani, locuia în comuna Bretea Mureșană. Miercuri, în 21 iulie, a vorbit cu un coleg de-al său, cu care a stabilit să vină să-l ia cu mașina de acasă pentru a-l duce la locul de muncă să semneze decizia de concediere. În noaptea dintre 21 spre 22 iulie, bărbatul și-a pus capăt zilelor, fără să lase un bilet de adio, în care să explice de ce a recurs la acest gest. Odată cu concedierea, energeticianul ar fi beneficiat de o primă de 9.000 de euro și plăți compensatorii pe o perioadă de doi ani.

Citeşte şi Preşedintele Senatului Universității de Agronomie din București s-a sinucis. Legătura ditre Alexandru Şonea şi celebrul dosar ferma Băneasa

Un coleg a detaliat ce s-a întâmplat: „Miercuri, de la ora 11:30, angajații secției noastre au fost programați să semneze deciziile de închidere a contractelor de muncă. Am fost, am semnat și, după aceea, l-am sunat pe Mihai și i-am spus că și el trebuie să vină să semneze. M-am oferit să mă duc după el cu mașina să-l aduc la Mintia. Mi-a zis că nu vrea să vină miercuri. La care eu i-am zis: hai, vino, te rog, să rezolvi! La care el mi-a zis: nu, nu vin astăzi, ci mâine! Atunci, a rămas ca joi, la 08:00, să merg la Bretea ca să-l aduc să semneze hârtiile, după care să-l duc înapoi. Miercuri seara l-am sunat, din nou. I-am spus că nu pot merge la 08:00, ci pe la 10:00. Da, nicio problemă și vineri putem merge, nu-i bai, a zis el. La care eu i-am spus că vineri e ultima zi și nu trebuie să lăsăm pe ultima sută de metri și să mergem joi. Așa a și rămas, ca eu să merg joi după el la Bretea, apoi, să-l duc acasă. Dimineață m-a sunat un alt coleg și mi-a spus că a făcut ceea ce a făcut”.