Val de turişti în Europa. Cozi uriaşe către destinaţiile preferate

Mai multe ţări europene au fost luate cu asalt de turiştii dornici de vacanţă. În weekend, s-au format cozi kilometrice în trafic, iar nervii multora au fost puşi la încercare chiar la început de concediu.

25 iul. 2022, 18:38
Val de turişti în Europa. Cozi uriaşe către destinaţiile preferate

Val de turişti în Europa. S-au format cozi uriaşe spre destinaţiile de vacanţă preferate ale turiştilor. Astfel că, mulţi şi-au început concediile cu nervi în trafic.

Val de turişti în Europa. A început sezonul de vârf al vacanţelor

Citeşte şi Locul de basm din Munţii Apuseni în care s-a născut povestea Fefeleagăi. Strănepotul ei îi păstrează memoria vie prin turism

Weekendul trecut au fost cozi uriașe în portul din sudul Angliei, iar turiştii au fost nevoiţi să aştepte câteva ore pentru a se îmbarca pe feriboturile care aveau ca destinaţie Franţa. Cozile kilometrice au fost motiv de dispută între guvernele Marii Britanii și Franței, ambele părți dând vina una pe cealaltă pentru întârzieri.

Oficialii portuari și autoritățile franceze au susținut că Brexit-ul e de vină pentru problemele legate de trafic cu care s-au confruntat britanicii, având în vedere că sunt necesare controale mai lungi acum că Regatul Unit nu mai face parte din UE.

Probleme similare au existat şi în alte părţi. În Franța, traficul a fost infernal în jurul Parisului, precum și între Lyon și Valence.

Autoritățile au înregistrat un vârf de 790 de kilometri (490 de mile) de ambuteiaje, sâmbătă, la prânz, pe principalele drumuri folosite de turişti. Acest vârf a fost mai mic decât cei 930 de kilometri (577 mile) înregistrați în Franța cu un an în urmă.

În Croația, pe măsură ce sezonul turistic atinge apogeul, traficul a crescut pe toate drumurile care se îndreaptă spre destinații turistice de pe coasta Adriaticii.

Jelena Ivulić, coordonatorul companiei naționale croate de transport maritim, Jadrolinija, a declarat că pasagerii au sosit în valuri încă de la primele ore ale dimineții de sâmbătă, iar aglomerații mari s-au format la intrările în porturile de feribot, potrivit Euronews. 

Se așteaptă peste 75.0000 de turiști și peste 15.0000 de vehicule în weekend.

Citeşte şi Grecia inventează turismul de criză. Îi invită pe nemţi să-şi petreacă iarna în insule, în loc să se streseze din cauza crizei gazelor