Valabilitatea permisului de armă REDUSĂ de la 5 la 3 ani – proiect de lege

Plenul Senatului a adoptat, marţi, tacit, un proiect de modificare a Legii 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor, fiind introduse o serie de măsuri care înăspresc condiţiile ce trebuie îndeplinite pentru obţinerea autorizaţiei de procurare, deţinere şi folosinţă a armelor neletale.

RomaniaTV.net
17 dec. 2013, 11:00
Valabilitatea permisului de armă REDUSĂ de la 5 la 3 ani – proiect de lege

Valabilitatea permisului de armă scade de la cinci ani, cât era în vechea formă a legii, la trei ani, potrivit proiectului. În expunerea de motive se arată că această măsură are menirea de a preveni actele de violenţă având în vedere că în intervalul de cinci ani, la nivelul persoanei care deţine arma respectivă, ar putea apărea schimbări ‘de ordin medical, psihologic şi comportamental’.

„Reducerea termenului de valabilitate a permisului de armă este de natură să ofere organelor de poliţie un instrument eficient de control cu privire la toată gama de condiţii care au stat la baza autorizării”, se mai precizează în expunerea de motive.

Totodată, iniţiatorii legii au introdus şi obligativitatea examenului psihologic şi/sau medical a deţinătorilor de arme letale şi neletale, la solicitarea expresă a structurilor de poliţie competente.

Proiectul de lege aparţine unui grup de parlamentari de la PSD, PNL, PDL, PC, UNPR, UDMR, minorităţi naţionale.

Camera Deputaţilor este cameră decizională.