Vâlcov, pe Facebook: Demisia mea, un gest normal în astfel de situaţii pentru a nu afecta imaginea României

Darius Vâlcov, ministrul Finanţelor, a postat un mesaj pe Facebook potrivit căruia a acceptat solicitarea premierului Victor Ponta de a finaliza procedurile legate de Codul Fiscal și de Codul de Procedură Fiscală, dar și-a dat demisia, deși este nevinovat, pentru a nu afecta imaginea Guvernului.

16 mart. 2015, 13:34
Vâlcov, pe Facebook: Demisia mea, un gest normal în astfel de situaţii pentru a nu afecta imaginea României

„Prim-ministrul Victor Ponta m-a rugat să finalizez procedurile legate de Codul Fiscal și de Codul de Procedură Fiscală, lucru pe care l-am acceptat„, a precizat Darius Vâlcov.

Citeşte şi: STENOGRAME BOMBĂ. Darius Vâlcov, întâlniri cu acoliţii în CIMITIR. Interceptări DNA

Acesta își susține în continuare nevinovăția și afirmă că are încredere în actul de justiție.

Demisia mea este un gest cât se poate de normal în astfel de circumstanțe, pentru a nu afecta în niciun fel imaginea Guvernului și a României„, a explicat ministrul Finanțelor.

Premierul Victor Ponta a anunțat că ministrul Finanțelor, Darius Vâlcov, i-a înaintat demisia duminică. Şeful guvernului a menţionat că se va gândi la un nume pentru portofoliul Finanțelor, după ce actualul ministru va trimite la Parlament proiectele de Cod Fiscal și Cod de Procedură Fiscală.

Citeşte şi: Cine îl va înlocui pe DARIUS VÂLCOV la Ministerul Finanţelor. PRIMUL NUME vehiculat

Procurorii DNA au dispus, la finalul săptămânii trecute, efectuarea urmăririi penale față de ministrul Finanțelor Publice, Darius Vâlcov, pentru trafic de influență în calitate de primar al municipiului Slatina.