Cine îl va înlocui pe DARIUS VÂLCOV la Ministerul Finanţelor. PRIMUL NUME vehiculat

Unul dintre numele vehiculate pentru postul de ministru al Finanţelor, în locul lui Darius Vâlcov, este cel al deputatului Viorel Ştefan, actual preşedinte al Comisiei de Buget-Finanţe din Camera Deputaţilor, informează România TV. 

16 mart. 2015, 11:54

Viorel Ştefan este una din variantele luate în calcul de Executiv, potrivit România TV.

Numele lui Viorel Ştefan a mai fost vehiculat şi în trecut la şefia Finanţelor.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că încă nu a avut discuţii despre posibilul înlocuitor al ministrului Finanţelor, Darius Vâlcov, care şi-a dat demisia după ce DNA a început urmărirea penală în cazul său pentru pentru trafic de influenţă. Ponta a precizat că va trimite preşedintelui Klaus Iohannis solicitarea de demisie a lui Vâlcov imediat după aprobarea, în ședință de Guvern, a Codului fiscal și de procedură fiscală, ceea ce înseamnă maxim miercurea viitoare.

Darius Vâlcov a demisionat duminică din funcţia de ministru al Finanţelor, a anunţat premierul Victor Ponta, într-o intervenţie telefonică la România TV. Anunţul premierului a venit la puţin timp după ce preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut primului-ministru să-l demită pe Darius Vâlcov, urmărit penal de DNA pentru trafic de influenţă în perioada în care era primar al oraşului Slatina.

Klaus Iohannis i-a cerut premierului Victor Ponta să-l revoce din funcţia ministru al Finanţelor pe Darius Vâlcov, după ce procurorii DNA au anunţat vineri începerea urmăririi penale pentru trafic de influenţă în perioada în care era primar în Slatina.

Având în vedere că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de ministrul Finanțelor, domnul Darius Vâlcov, m-aș fi așteptat ca domnul Vâlcov să demisioneze din funcție, înțelegând că afectează activitatea și credibilitatea guvernului, ceea ce nu s-a întâmplat. 

În această situație, solicit premierului Victor Ponta să demareze procedura de revocare din funcția de ministru al Finanțelor a domnului Darius Vâlcov”, se arată într-un comunicat de presă al lui Klaus Iohannis, postat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

Citeşte şi: Victor Ponta, PRIMA REACŢIE după începerea urmăririi penale a ministrului Darius Vâlcov

DNA a anunțat vineri seară că a fost dispusă efectuarea urmăririi penale față de ministrul Finanțelor Publice, Darius Vâlcov, pentru trafic de influență în calitate de primar al municipiului Slatina. 

Citeşte şi: Darius Vâlcov, urmărit penal de DNA: „Nu am demisionat”

Darius Vâlcov este acuzat că a luat mită în valoare de circa 2.000.000 euro pe vremea când era primar al oraşului Slatina pentru a acorda contracte cu municipalitatea unor firme.

Citeşte şi: Minel Prina, primarul din Slatina, va fi cercetat în AREST LA DOMICILIU în dosarul lui Darius Vâlcov

În 2009, administratorul unei societăți comerciale l-a contactat pe Darius Vâlcov, în calitate de primar, căruia i-a propus ca în schimbul oferirii sprijinului în influențarea factorilor de decizie din cadrul autorității contractante, în vederea câștigării unor licitații de lucrări pentru obiective situate în municipiul Slatina, orașele Scornicești, Piatra Olt și Drăgănești, să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate (fără TVA), conform contractelor de execuție a respectivelor lucrări„, se arată într-un comunicat al DNA.

Potrivit DNA, Darius Vâlcov se prezenta la sediul SC Tehnologica Radion la momentul efectuării plăților de către Compania de Apă Olt, primind banii în pungi de plastic, în tranșe cuprinse între 400.000 și 1.000.000 de lei.

Darius Vâlcov s-ar fi întâlnit cu apropiați ai săi într-un cimitir din București, unde i-ar fi asigurat că își asumă el totul, reiese din interceptările altor persoane implicate în dosarul ministrului de finanţe.

Citeşte şi: STENOGRAME BOMBĂ. Darius Vâlcov, întâlniri cu acoliţii în CIMITIR. Interceptări DNA

În referatul prin care procurorii au solicitat Înaltei Curți de Casație și Justiție arestarea preventivă a actualului primar al municipiului Slatina, Minel Prina, se află transcrise pasaje din conținutul convorbirilor purtate în mediul ambiental între Mocanu Marian Alexandru, reprezentant al SC MKS Still Grand Serv SRL, și Timofte Petre Bogdan, reprezentant a SC Bogmar Pro Design SRL.

Citeşte şi: REFERAT DNA. Darius Vâlcov primea ŞPĂGILE în pungi de PLASTIC

Cele două firme erau folosite pentru a mijloci plata unor mari sume de bani în contul unor contracte fictive încheiate între SC Tehnologica Radion SRL (companie care obținea lucrări din bani publici de la Primăria Slatina) și SC Plus Confort SRL, firmă controlată de Petre Lucian Sușală (fostul șofer al lui Darius Vâlcov).