Reputat teolog, replică pentru Iohannis: În Miercurea Mare l-am vândut pe Hristos, acum se întâmplă la fel

Klaus Iohannis a anunţat că va solicita ministrului de Interne şi premierului să revină asupra acordului MAI - BOR. ”Staţi acasă! Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări”, a avertizat preşedintele. Teologul Valentin Guia a răbufnit, în direct la România TV.

RomaniaTV.net
15 apr. 2020, 12:12
Reputat teolog, replică pentru Iohannis: În Miercurea Mare l-am vândut pe Hristos, acum se întâmplă la fel

„Este foarte greu pentru un teolog ca în Miercurea Mare, când noi acum aproape două mii de ani l-am vândut pe Hristos, să văd că se întâmplă la fel. Vreau să vă spun un singur lucru: oamenii care vor lua paşti în acest an şi în fiecare an sunt de două feluri. Sunt cei care se duc şi ştiu că iau o pâine de la o brutărie şi un vin de la o podgorie şi sunt ceilalţi care sunt ferm convinşi că este trupul şi sângele domnului nostru Iisus Hristos.

Pe mine altceva mă frapează şi mă doare din tot sufletul. Oamenii aceştia pe care îi vedeţi acum vorbind, în momentul în care îşi iau mandatele jură pe Sfânta Scriptură. Vă rog să nu mai juraţi pe Sfânta Scriptură dacă noi credeţi că virusul acela se transmite prin trupul şi sângele Domnului Iisus Hristos. 

Eu stau la Cluj, aproape de aeroport, nu am auzit pe nimeni săptămâna trecută: ‘staţi acasă nu plecaţi în Germania’. Asta mă doare. Am ajuns să-l batjocorim pe Hristos”, a spus teologul Valentin Guia la România TV.

Klaus Iohannis a avut miercuri cea mai dură ieşire la adresa Guvernului după acordul semnat cu BOR pentru Sărbătorile Pascale.

„Azi suntem în prima zi din starea de urgență prelungită și din păcate nu avem nici un motiv de realxare. Avem peste 7.200 de persoane infectate, avem de ieri până azi 20 de morți, avem peste 40 de persoane în plus infectate cu coronavirus. Deci nici vorbă de relaxare. Și ca să fie foarte foarte clar ce am spus ieri și poate încă nu a ajuns foarte limpede la toată lumea: cuvântul de ordine e „Stați acasă”. E regretabil să observăm că de multe ori cele mai bune intenții creează cele mai mari complicații. Așa se pare că se întâmplă cu un așa zis acord între MAI și Biserica Ortodoxă. Probabil intențiile sunt foarte bune,d ar nu s-a înțeles foarte bine ce se dorește. Mulți români au înțeles că e cazul să ne relaxăm. Dar nu e cazul să ne relaxăm”, a declarat Klaus Iohannis.

Citeşte şi Preşedintele Iohannis discută cu premierul, cu mai mulţi miniştri şi cu şeful DSU Raed Arafat despre starea de urgenţă