Valentin Mircea: Concurenţa pe piaţa telefoniei mobile începe să se moleşească

Dacă în anii trecuţi se duceau adevărate lupte la nivelul preţului, în ultima vreme, concureţa pe piaţa românească de telefonie mobilă începe să se moleşească, a declarat Valentin Mircea, vicepreşedinte al Consiliului Concurenţei în cadrul unei conferinţe a Asociaţiei Operatorilor Mobili din România.

13 mart. 2012, 12:29
Valentin Mircea: Concurenţa pe piaţa telefoniei mobile începe să se moleşească

Anul acesta ANCOM va organiza licitaţia pentru acordarea licenţelor de operare a companiilor de telefonie mobilă în benzile de 900 şi 1800 de Mhz.

„2012 este anul în care telefonia mobilă din  România se va restarta odată cu acordarea noilor licenţe. La 15 ani de la lansarea serviciilor de comunicaţii mobile pe piaţa locală este timpul ca operatorii să vină cu servicii mai bune la preţuri cât mai mici”, a declarat Mircea.

Odată cu licitaţia ANCOM ar putea apărea pe piaţa românească un nou operator de comunicaţii mobile.

„Suntem curioşi să vedem rezultatele proiectului ANCOM de anul acesta. Ni se pare normal ca operatorii să furnizeze conţinut clienţilor şi să nu mai fie simpli cărăuşi de trafic de voce şi date. Trebuie să stimulăm intrarea pe piaţa românească de noi operatori telecom”, a mai spus vicepreşedintele Consiliului Concurenţei.

Marius Fecioru, secretar de stat în cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, a declarat că prioritatea licitaţiei pentru spectrul radio este să atragă cât mai mulţi bani pentru bugetul statului.

Consiliul Concurenţei este însă de părere că o licitaţie ascendentă va favoriza operatorii prezenţi la ora actuală pe piaţă şi nu stimulează concurenţa.


loading...
Partenerii noștri