Valentin Uritescu, dus de urgenţă la spital. Medicii încearcă să-l stabilizeze

Valentin Uritescu a fost internat, în urmă cu puțin timp, la Spitalul Pantelimon. Medicii încearcă să-l stabilizeze. Actorul suferă de multă vreme de probleme de sănătate.

11 mai 2022, 13:19
Valentin Uritescu, dus de urgenţă la spital. Medicii încearcă să-l stabilizeze
Valentin Uritescu . Sursa FOTO: cancan.ro

Actorul Valentin Uritescu, în vâsrtă de 80 de ani, are de multă vreme probleme de sănătate. Acesta suferă de o boală asemănătoare cu Parkinson de la vârsta de 33 de ani. E vorba despre o boala degenerativă, care afectează sistemul nervos și se manifestă prin mișcari involuntare și necontrolate la nivelul membrelor și capului.

Alexandru Arșinel a ajuns din nou la spital din cauza problemelor de sănătate. Cum se simte îndrăgitul actor
Valentin Uritescu s-ar afla internat în stare gravă la un cămin, marele actor suferind de boala Parkinson. De altfel, din cauza maladiei, maestrul a decis să se retragă de pe scena teatrului românesc în urmă cu mai mulți ani.

Valentin Uritescu (n. 4 iunie 1941, Vinerea, Alba, România) este actor de televiziune, film și teatru.

În decursul carierei sale artistice a lucrat ca angajat la patru teatre:

1963-1968 la Teatrul „M. Filotti” din Brăila,
1968-1980 la „Teatrul Tineretului” din Piatra Neamț,
1981-1990 la Teatrul Bulandra din București,
1990 – – Teatrul Național Ion Luca Caragiale din București. S-a pensionat în urmă cu mai mulți ani.

EXCLUSIV Starea de sănătate a lui Alexandru Arşinel, tot mai precară: „N-am deloc energie. A fost prima oară în 60 de ani când n-am ajuns la un spectacol la Constantin Tănase. Mi-a fost rău, rău”

Boala l-a adus la un pas de sinucidere
Cu mai mulți ani în urmă, Valentin Uritescu mărturisea că, atunci când a aflat că suferă de Parkinson, a fost la un pas de sinucidere. Din fericire, credința în Dumnezeu l-a ajutat să treacă peste depresia care îl cuprinsese.

“Timp de doi ani şi ceva am umblat pe la toţi doctorii. Am început cu un medic din Piatra Neamţ. «Ai Sindrom Extrapiramidal!». Am venit acasă, m-am uitat în Dicţionarul Sănătăţii şi m-am îngrozit: o boală teribilă, degenerativă. Am stat 10 zile internat şi medicul mi-a spus: «Nu-i chiar Parkinson, dar e cam pe-acolo!».

Luam un medicament care are nişte reacţii secundare teribile. Îmi venea să mă sinucid. Când mergeam pe stradă şi vedeam un camion, îmi venea să intru în el. M-am dus la Icoana Maicii Domnului, am îngenuncheat şi am plâns. Apoi, am ridicat privirea către icoana lui Iisus Hristos: «Doamne, te rog ajută-mă, mai dă-mi cinci ani, să văd ce se alege din mine!». Şi mi-a dat treizeci şi ceva de ani!”, a povestit actorul în urmă cu ceva timp, pentru ziarullumina.ro.