VALENTINA PELINEL rupe TĂCEREA: „Adevărul este că…”

Valentina Pelinel  este proaspăta mămică a unui băiețel de care este mândră tare. Despre viața ei de acum a scris blonda pentru femeide10.ro.

RomaniaTV.net
06 iul. 2016, 09:40

Valentina Pelinel a decis ca, după ce l-a adus pe lume pe Milan Cristian, să-și rărească aparițiile publice și să se dedice mai mult fiului ei.

Ea a povestit cum este viața sa din acestă nouă postură. „Milan Cristian e comoara din viața mea și universul meu este complet doar prin simpla lui prezență.

Mi-am asumat acest moment esențial din dezvoltarea bebelușului și sunt foarte fericită să-i pot dărui tot ce am mai de preț astfel încât adaptarea lui la noua viață să fie fluentă și lină. De aceea, în ultima lună, viața mea publică s-a redus la activitatea online; pe contul meu de
Facebook îmi țin fanii la curent cu ce se întâmplă, printre desele sesiuni de masă ale lui Milan și momentele, foarte scurte ce-i drept, în care mă odihnesc pentru a putea face față orarului de somn, masă și răsfățat.
E solicitant, dar minunat!
Adevărul este că să fi mamă este echivalent cu un job full time, doar că programul nu este de la 9 la 17, ci non stop. Iar în perioada alăptării, totul este dat peste cap. Primele luni din viața bebelușului sunt primordiale, în ele se formează legătura indestructibilă mamă-copil, de aceea oricâte pelinelobstacole ai avea de înfruntat ca mamă, trebuie să cauți în tine și în copilul tău forța de care ai nevoie pentru a rezista.”, a mărturisit iubita lui Borcea.

Cu alăptarea începe această minunată și unică relație. Știu că există nenumărate teorii care te învață ce și cum să faci, aud în jur opinii cât mai diverse, mă lovesc de prejudecăți legate de acest aspect, dar cred că cea mai importantă este experiența proprie. Sigur, este indicat să citești, să observi, să tragi cu urechea pe la alte mame, să vorbești cu specialiștii, să ceri sfaturi și să cauți informații – dar nimic nu se compară cu experiența trăită. In cazul meu, Milan a fost un norocos, deoarece încă din spital am avut lapte, iar el s-a dovedit un mâncăcios „de performanță”, fără să apară problemele obișnuite. Se spune că bebelușul este cea mai bună pompă, dar asta nu înseamnă că ești o mamă rea dacă folosești și o pompă electrică, cum am făcut și eu rareori, ca să reușim cumva să compensăm lipsa mea de somn de peste noapte. Nu am avut nevoie să apelez nici la completare, dar dacă ar fi fost cazul, aș fi făcut-o fără să mă simt vinovată, dezamăgită sau supărată pe mine ori pe bebelușul meu. Știu că este o soluție corectă și acceptabilă, în situațiile în care mama nu face față sau nu este capabilă fizic să obțină laptele necesar. Nu este o rușine, nu este o problemă, nu este un motiv pentru care să te simți discriminată sau să nu te simți o mamă bună sau care își iubește copilul mai puțin. O mamă care face tot ce este bine pentru ca puiul ei să crească liber, frumos, armonios și într-un climat de afecțiune și grijă este o mamă bună.
Am alăptat, astfel, la cerere și am putut să-i ofer bebelușului meu o hrănire exclusivă cu lapte matern și oricât de obositor ar fi, nu regret acest lucru. Sper să o pot face cât mai mult timp de acum încolo. Laptele matern are nenumărate beneficii, iar alăptarea stimuleaza imunitatea bebelușului, asigură toate substanțele nutritive care îi sunt necesare în primele 6 luni de viață, și nu în ultimul rând, mămicile care alăptează au un risc mai scăzut de cancer mamar. Statisticile arată că doar 12% din mame mai alăptează; intervine probabil lipsa timpului, diverse probleme medicale și fiziologice, dar cu siguranță și comoditatea. Chiar dacă sunt o susținătoare a alăptatului, iau în considerare și starea mamei și sunt de acord că fiecare mamă simte ce își permite și ce e în stare să facă și important este ca Ea să fie bine cu ea însăși, pentru că, mai mult decât orice, bebelușul are nevoie de o mamă capabilă să îi ofere iubire.

Cred că întotdeauna este necesar un echilibru în orice, iar în alăptare este aceeași situație. Da, prioritar este bebelușul și nevoile lui de hrană, fizice și emoționale, dar pentru a-i putea oferi aceste lucruri este nevoie să ai grijă de tine ca mamă, în special să îți acorzi câteva clipe de odihnă, în care să-ți permiți să te reîncarci și să-ți lași corpul să-și revină pentru a te întoarce la micuț cu iubire, energie proaspătă și forțe noi, astfel încât orice nevoi ar avea, tu să i le poți îndeplini. O mamă puternică și iubitoare este o mamă aptă fizic, o mamă care poate să alăpteze din oră în oră dacă este necesar, chiar dacă uneori, noaptea, bebelușul este hrănit la o masă cu biberonul cu lapte matern, așa cum s-a întâmplat și la noi.
Timpul trece altfel acum pentru mine și bebelușul meu, iar acest univers al nostru pe care am reușit să-l creăm împreună este mai prețios decât orice interviu, declarație publică sau apariție la televizor. Sunt sigură că voi înțelegeți cât de important este acest moment în viața noastră, iar faptul că aleg să îl petrec departe de ochii presei nu este o aroganță, ci o alegere asumată, aceea de a fi alături de Milan Cristian așa cum are el nevoie de mine: total, complet, plin de iubire și recunoștință în spațiul nostru privat.

Iubire, lăptic și jucării. Așa arată acum universul meu”, a mai spus Pelinel.