Valentine’s Day: Cum este sărbătorită Ziua Îndrăgostiţilor în lume

14 februarie este Ziua Internaţională a Îndrăgostiţilor, însă această sărbătoare este marcată diferită în funcţie de ţară.

08 feb. 2015, 09:48
Valentine’s Day: Cum este sărbătorită Ziua Îndrăgostiţilor în lume

14 februarie îi prinde pe sloveni pe câmp. Se spune că Sfântul Valentin aduce cheile rădăcinilor, iar plantele şi florile încep să crească, aşa că în ziua în care este sărbătorit se dă startul muncii pământului, potrivit libertatea.ro. Aşadar, nimic romantic…

În Japonia, femeile sunt cele care fac cadouri bărbaţilor pe 14 februarie. E drept că dăruiesc numai ciocolată, iar ciocolata aleasă diferă în funcţie de tipul relaţiei. De exemplu, cea normală e oferită din obligaţie şefilor, colegilor şi prietenilor, iar cea fină, iubitului, logodnicului sau soţului. O lună mai târziu, pe 14 martie, vine rândul bărbaţilor să le întoarcă femeilor din viaţa lor acest favor.

VEZI ŞI: Iată cele mai ingenioase activităţi de cuplu pentru Ziua Îndrăgostiţilor

În Finlanda, multe cupluri se logodesc sau se căsătoresc pe 14 februarie, însă această zi e dedicată mai mult prieteniei, decât iubirii. Conform tradiţiei, este un prilej de reuniri între amici, care-şi fac cadouri simbolice.

În anumite regiuni din Marea Britanie, în ajunul Sf. Valentin, fetele îşi pun frunze de dafin sub pernă şi mănâncă doar ouă cu sare, crezând că aşa îşi vor visa peste noapte alesul.

În Italia, fetele nemăritate se trezesc dis-de-dimineaţă şi se duc la fereastră. Se spune că primul bărbat pe care-l vor vedea sau unul care seamănă cu el le va deveni soţ în decursul anului.

Înainte vreme, în Franţa, de Sf. Valentin, femeile şi bărbaţii singuri se duceau la cei pe care îi îndrăgeau şi strigau în faţa casei lor. Dacă erau respinşi, reveneau a doua zi şi ardeau pozele persoanelor care nu i-au dorit alături. Între timp, obiceiul a fost interzis.

Citeşte şi: ZIUA ÎNDRĂGOSTIŢILOR. Cât costă o escapadă de Valetine’s Day în străinătate