VALENTINE’S DAY 2019. Tradiţii şi obiceiuri de Ziua Îndrăgostiţilor. Ce să nu faci de Sfântul Valentin

Ziua Îndrăgostiților a devenit zi specială în întreaga lume. În zilele noastre, Valentine’s Day se sărbătorește oferind cadouri sub formă de flori, ciocolată, animăluțe de pluș sau cine romantice alături de persoana iubită. Tradiția este legată de numele Sfântului Valentin, considerat patronul iubirii, al tinerilor și al căsătoriei.

13 feb. 2019, 22:25
VALENTINE’S DAY 2019. Tradiţii şi obiceiuri de Ziua Îndrăgostiţilor. Ce să nu faci de Sfântul Valentin

Cine a fost Sfântul Valentin?

Sfântul Valentin din Terni a fost un medic și preot creștin care îi căsătorea pe tinerii îndrăgostiți. El a încercat să îl convertească la creștinism pe împăratul roman Claudius al II-lea, însă acesta l-a condamnat la moarte. Martirul a fost bătut cu pietre și apoi decapitat, în anul 269.

Citeşte şi Valentine’s Day 2019. Eugen Tănăsescu, despre căsătoriile de o zi: „Este, de fapt, un teatru ceea ce fac”

În timpul petrecut în închisoare s-a îndrăgostit de fiica oarba a judecătorului său, căreia îi trimitea scrisori semnate cu „Al tău, Valentin”, iar după moarte a făcut o minune redându-i vederea.

Așa a ajuns Valentin să fie patronul iubirii, al tinerilor și al căsătoriei, dar și al ciumei, epilepsiei și apicultorilor. Data de 14 februarie a fost aleasă de Papa Gelasius I, în 496, cu scopul de a creștiniza o sărbătoare păgână a fertilității și purificării, numita Lupercalia.
Tradiții și obiceiuri de Valentine’s Day

În Scoția, de Ziua Îndrăgostiților, se organizează un festival. La acesta trebuie să participe un număr egal de femei și bărbați, iar fiecare își scrie numele pe un bilețel. Acestea sunt puse ulterior în două pălării – una pentru bărbați și una pentru femei. Fiecare femeie extrage un bilețel cu numele unui bărbat și invers. Ulterior, aceștia formează perechi și schimbă cadouri.

În Vietnam, de Valentines Day, cuplurile se îmbracă în aceeași culoare.

În Japonia, Ziua Îndrăgostiților se sărbătorește atât pe 14 februarie cât și pe 14 martie. Pe 14 februarie, femeile sunt cele care oferă bărbaților ciocolată neagră și cadouri. În martie, bărbații întorc favorul, oferindu-le iubitelor ciocolată albă. Din acest motiv, ziua de 14 martie este numită și Ziua Albă.

În Bangladesh, Nepal și India,nu toată lumea are voie să sărbătorească această zi. Studenții pot face ce vor, însă liceeni sunt pedepsiți dacă sunt prinși cu mesaje de dragoste.