VALER DORNEANU, propus de USL ca Avocat al Poporului

Valer Dorneanu este propunerea USL pentru a prelua funcţia de Avocat al Poporului, informează România TV. USL a cerut convocarea unei noi sesiuni extraordinare a Parlamentului, marţi, la ora 14.00, care să aibă pe ordinea de zi revocarea din funcţie a Avocatului Poporului, Gheorghe Iancu. Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a anunţat că PDL va ataca la CCR hotărârea pe care o va lua Parlamentul pentru revocarea Avocatului Poporului.

RomaniaTV.net
03 iul. 2012, 09:12
VALER DORNEANU, propus de USL ca Avocat al Poporului

Birourile Permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au decis convocarea marţi, la ora 14.00, a unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru revocarea din funcţie a Avocatului Poporului, la solicitarea USL.

Vicepreşedinitele Senatului Ioan Chelaru (PSD) a spus că revocarea din funcţie a Avocatului Poporului a fost solicitată de USL pentru „încălcarea Constituţiei şi a legilor în vigoare”.

Avocatul Poporului, Gheorghe Iancu, a declarat pentru ROMÂNIATV.NETcă se aşteaptă la această revocare.

Mă aştept să se dispună revocarea pentru că atunci când vrei să-ţi faci datoria vis-a-vis de respectarea Constituţiei aşa se întâmplă. Probabil că nu mai puteau aştepta”, a declarat Gheorghe Iancu, Avocatul Poporului.

Totodată, el a dezminţit acuzaţia că ar fi încălcat Constituţia, afirmând: „Motivul că am încălcat Constituţia se referă probabil la faptul că nu trebuia să atac două Ordonanţe: una cu trecerea Institutului Cultural Român din subordinea preşedintelui în cea a Parlamentului, şi Ordonanţa 15/2012, referitoare la restituirea unor sume de bani către primării. Păi dreptul ăsta îl am de la Constituţie. În plus, această a doua sesizare a şi fost admisă de Curtea Constituţională”.

 

Valer Dorneanu, propus de USL ca Avocat al Poporului

Valer Dorneanu este unul dintre adjuncţii Avocatului Poporului pentru domeniul, armată, justiţie, poliţie şi
penitenciare.

Valer Dorneanu a fost deputat din partea PSD în două legislaturi consecutive, între anii 2000 și 2008. De
asemenea, Valer Dorneanu a deţinut şi funcţia de președinte al Camerei Deputaţilor în legislatura
2000–2004. Începând cu luna martie a anului 2006 şi până în anul 2008 a fost vicepreședinte în Biroul Permanent al Camerei Deputaților. Între 2008 şi 2012 a fost secretar general adjunct la Camera Deputaţilor, iar din octombrie 2010 activează ca adjunct al Avocatului Poporului.