Valeriu Gheorghiţă desfiinţează teoriile conspiraţiei legate de vaccinurile anti-Covid. Care sunt principalele trei fake news-uri care circulă în spaţiul public

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare Anti-COVID-19, a demontat joi seara teoriile conspiraţiei vehiculate în jurul serurilor pentru imunizare.

30 sept. 2021, 21:01
Valeriu Gheorghiţă desfiinţează teoriile conspiraţiei legate de vaccinurile anti-Covid. Care sunt principalele trei fake news-uri care circulă în spaţiul public

Valeriu Gheorghiţă a vorbit despre principalele zvonuri vehiculate în spaţiul public, de natură să inducă temeri în rândul populaţiei de a se vaccina anti-Covid.

Prima teorie este aceea că prin vaccinare se implantează cipuri, 5g, nanoparticule. Al doilea fake news major e legat de infertilitate. Sunt date ştiinţifice foarte clare care arată că în niciun caz nu e vorba despre aşa ceva.

Un alt fake news care a circulat foarte mult este legat de faptul că acest vaccinuri ne pot modifica ADN-ul. Iarăşi e un lucru cât se poate de neadevărat. Nu se pune problema de o interferenţă cu ADN-ul uman„, a declarat medicul Valeriu Gheorghiţă.

Citeşte şi Dr. Valeriu Gheorghiţă se opune închiderii şcolilor din cauza COVID-19. „Nu reprezintă un mediu cu risc crescut de răspândire”

Şeful campaniei de vaccinare a plecat săptămâna trecută pentru pentru o „soluţie de salvare”, astfel încât oamenii să înţeleagă că nu mai e „timp de ezitat” în privinţa vaccinării împotriva COVID-19.

„În momentul de faţă avem nevoie de o soluţie de salvare. Suntem ca într-o barcă care se scufundă. Ori, în acest context trebuie să punem bazele unei strategii de educaţie, să învăţăm populaţia să citească ştirile şi informaţia şi întrebarea care îmi vine în minte este ‘Cine să-i înveţe?’ pentru că dacă nu au încredere în învăţători, degeaba îi învaţă, pentru că nu îi vor urma mai departe. (…) Iar în situaţia asta cred că şi crearea unui cadru prin care oamenii trebuie să înţeleagă că nu mai avem timp de ezitat şi că este cazul să respectăm atât măsurile de prevenţie, cât şi să încercăm să ne adresăm către vaccinare, beneficiind în felul acesta de protecţia oferită de vaccinuri”, a spunea Valeriu Gheorghiţă.

Citeşte şi Valeriu Gheorghiţă, după recordul de infectări: „Este momentul să conştientizăm realitatea. E o situaţie de neacceptat”