Valeriu Gheorghiţă, după recordul de infectări: „Este momentul să conştientizăm realitatea. E o situaţie de neacceptat”

Valeriu Gheorghiţă a declarat că este o situaţie de neacceptat să avem peste 11.000 de cazuri de COVID pe zi în condiţiile în care există vaccin. Coordonatorul campaniei de vaccinare consideră că nu trebuie să ne obişnuim să trăim în condiţii de pandemie, cu secţii de Terapie Intensivă pline şi cu oameni care îşi pierd zilnic viaţa.

29 sept. 2021, 11:55
Valeriu Gheorghiţă, după recordul de infectări: „Este momentul să conştientizăm realitatea. E o situaţie de neacceptat”
Valeriu Gheorghiţă, după recordul de infectări: "Este momentul să conştientizăm realitatea. E o situaţie de neacceptat"

Valeriu Gheorghiţă spune că este momentul să conştientizăm realitate cu care ne confruntăm în prezent, precizând că este de neacceptat să avem peste 11.000 de infectări pe zi în condiţiile în care există un vaccin.

Valeriu Gheorghiţă, după recordul de infectări: Este o situaţie de neacceptat

Citeşte şi Un bebeluș de o lună cu o formă gravă de Covid-19 a murit la Spitalul „Sf. Maria” din Iași. Un altul este în stare critică

“Este momentul să conştientizăm realitatea cu care astăzi ne confruntăm. Am avut ieri peste 11.000 de cazuri confirmate, peste 200 de decese din cauza COVID-19. Cred că este o situaţie de neacceptat în momentul de faţă în condiţiile în care avem la dispoziţie soluţia prin care putem să reducem consecinţele negative ale acestei pandemii şi anume pierderea de vieţi omeneşti. Este cât se poate de evident rolul benefic al vaccinului împotriva COVID-19, vaccinarea reduce substanţial riscul de deces, reduce riscul de a face o formă gravă de boală, reduce riscul de transmitere chiar dacă acest risc nu este redus la maxim”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare în cadrul unei conferinţe de presă.

Medicul militar a precizat că nu trebuie să ne obişnuim să trăim cu acest virus şi că trebuie să facem cu toţii un efort pentru a controla această pandemie.

“Se vorbeşte tot mai mult de faptul că trebuie să ne obişnuim să trăim cu acest virus. Aş putea să spun că în niciun caz nu trebuie să ne obişnuim să trăim în aceste condiţii de pandemie, zilnic, cu spitale asaltate de pacienţi bolnavi, de secţii de terapie intensivă pline şi de oameni care în fiecare zi îşi pierd viaţa din cauza acestei maladii. Trebuie să facem cu toţii un efort pentru a reuşi să controlăm această pandemie şi singura soluţie prin care noi putem să facem acest lucru este prin vaccinare”, a mai explicat Gheorghiţă.

Reamintim că Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi 11.049 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, din care 1.912 sunt în Bucureşti. Acesta este cel mai mare număr de cazuri zilnice înregistrat de la începutul pandemiei. În ultimele 24 de ore, 208 persoane au decedat. La ATI sunt internaţi 1.267 de pacienţi cu COVID-19. 306 copii cu COVID-19 sunt în spital, 17 dintre ei fiind la ATI.

Citeşte şi Psihiatrul Gabriel Diaconu îl critică pe premier: „Vasile, ai măcar idee ce înseamnă 15-20.000 de cazuri pe zi? E ca la viitură!”