Valeriu Gheorghiţă nu mai este şeful vaccinării din România. Premierul Nicolae Ciucă a semnat înlocuirea sa din funcţie

Premierul Nicolae Ciucă a decis, marţi, încetarea calităţii de preşedinte al Comitetului de coordonare a vaccinării a lui Valeriu Gheorghiţă. Acesta va fi înlocuit de Andrei Baciu, care a deţinut funcţia de vicepreşedinte.

01 mart. 2022, 22:00
Valeriu Gheorghiţă nu mai este şeful vaccinării din România. Premierul Nicolae Ciucă a semnat înlocuirea sa din funcţie

În Monitorul Oficial a fost publicată, marţi seară, decizie privind încetarea calităţii de preşedinte al Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 acordate lui Valeriu Gheorghiţă, şef al Centrului Medical de Intervenţie Epidemiologică la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar „Dr. Carol Davila”.
Totodată, a fost publicată şi decizia premierului de eliberare din funcţie a vicepreşedintelui acestui organism, Andrei Baciu.

O altă decizie a premierului Nicolae Ciucă vizează desemnarea lui Andrei Baciu, secretar de stat la Ministerul Sănătăţii, în calitate de preşedinte al Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2.

Citeşte şi România începe să se pregătească pentru sfârşitul pandemiei. Valeriu Gheorghiţă: „171 de cabinete de vaccinare anti-COVID-19 îşi vor încheia activitatea în perioada următoare”

În data de 17 noiembrie 2020 a fost numit coordonator al Campaniei Naționale de Vaccinare Anti-COVID-19, de președintele Klaus Iohannis.

Citeşte şi Valeriu Gheorghiţă: „Probabil mai mult de jumătate din populaţia lumii va trece prin infecţia cu Sars-COV-2. Cred că se va renunţa la majoritatea restricţiilor”