Valeriu Gheorghiţă respinge CATEGORIC ideea vaccinării obligatorii

Coordonatorul campaniei de vaccinare este de acord cu implicarea Bisericii în campania de vaccinare, dar resăinge categoric obligativitatea vaccinării.

26 iul. 2021, 23:37
Valeriu Gheorghiţă respinge CATEGORIC ideea vaccinării obligatorii

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, exclude ideea unei vaccinări obligatorii în România, așa cum se preconizează a fi în mai multe țări europene.
„Categoric nu se pune problema și nu cred că va fi problema obligativității. E o boală care îi afectează și pe cei din jurul nostru, este vorba de responsabilitate. Trebuie să avem grijă la cei din jurul nostru.

Dacă nu suntem imunizați, avem un grad mare de risc de îmbolnăvire”, a spus Valeriu Gheorghiţă luni seară.

EXCLUSIV Alexandru Rafila, despre vaccinarea obligatorie: „Eşecul campaniei de vaccinare a guvernului nu trebuie înlocuit cu măsuri coercitive”
Valeriu Gheorghiță, a mai spus, luni seara, la A 3, că a avut discuții cu toate cultele din România, inclusiv cu BOR, despre vaccinare și crede că implicarea acestora este foarte importantă în campania anti-COVID.

„Pandemia este o problemă a întregii societăți. În mod instituțional, am avut două întâlniri cu BOR și toate celelalte culte religioase, ocazie cu care am discutat toate problemele despre vaccinare.

Vlad Voiculescu îl demolează pe Florin Cîţu pe tema campaniei de vaccinare. Liderul USR PLUS Bucureşti loveşte indirect şi în ministrul Sănătăţii: Nenorocirea e că sunt degeaba!
Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu afirmă că trendul situaţiei epidemiologice se încadrează în cel de-al patrulea scenariu, „de unde şi posibilitatea de a avea, pe baza acestei predicţii, undeva la peste o mie, chiar 1.500 de cazuri pe zi, la vârful acestui val 4, care poate să vină undeva spre sfârşitul lunii septembrie”.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat, luni, că peste 14.300 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, din care peste 9.300 cu prima doză.Potrivit CNCAV, 14.372 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 9.304 cu prima doză.

De la debutul campaniei de vaccinare, au fost vaccinate 4.951.218 de persoane, din care 4.799.196 cu schema completă.