Valeriu Gheorghiță s-a răzgândit! Profesorii ar putea fi vaccinați cu prioritate de la 1 martie

Coordonatorul campaniei de vaccinare a anunțat la Antena 3 faptul că profesorii din România vor fi vaccinați, cu prioritate, de la începutul lunii martie. Cu doar o zi în urma, Valeriu Gheorghiță susținea că aceștia nu vor beneficia de prioritate la vaccinare.

12 feb. 2021, 15:52
Valeriu Gheorghiță s-a răzgândit! Profesorii ar putea fi vaccinați cu prioritate de la 1 martie

Valeriu Gheorghiță s-a răzgândit! Vaccinarea profesorilor ar putea începe de la 1 martie, conform declarațiilor făcute de coordonatorul campaniei de vaccinare COVID din România. Dacă ieri acesta susținea că nu se schimbă nimic în strategia de vaccinare și nu se creează un sistem special pentru angajații din școli, astăzi acesta este de altă părere.

Prin declarația făcută ieri, Valeriu Gheorghiță l-a contrazis pe ministrul Sorin Cîmpeanu care declarase anterior că de la jumătatea lui februarie, personalul din învăţământ va avea prioritate sistemică la vaccinare.

Citește și: Ministrul Educaţiei, contrazis de coordonatorul CNCAV: Angajaţii din Educaţie nu vor avea prioritate la vaccinare

Valeriu Gheorghiță s-a răzgândit!

„A fost o discuţie pe care am avut-o cu domnul ministru Sorin Cîmpeanu, la finalul lunii ianuarie, după ce s-a pus în vedere planul redeschiderii şcolilor, ne doream să creăm o prioritizare suplimentară la vaccinare pentru personalul din învățământ. Dar din considerentul legat de limitarea numărului de doze, pentru că am primit mai puţin cu 93.000 de doze în săptămna 18-24 ianuarie (…), scenariul nu a mai putut fi pus în aplicare, având în vedere şi reprogramările. Ceea ce noi luăm în calcul la acest moment, şi vă spun în premieră e o analiză de posibilitate a vaccinării personalului din învăţământ cu prioritate, prin echipe mobile.  Şi anume să vaccinăm personalul din creşe şi grădiniţe”, a declarat Valeriu Gheorghiță la Antena 3.

Vaccinarea profesorilor vine în contextul în care școlile s-au deschis pe 8 februarie, cu începerea celui de-al doilea semetru, însă cadrele didactice nu au fost imunizate împotriva COVID. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, miercuri, că din a doua jumătate a lunii februarie, personalul din învăţământ va avea „prioritate sistemică” la vaccinare.

Peste un milion de persoane au fost programate pentru vaccinare anti-COVID

Peste un milion de persoane au fost programate pentru vaccinare anti-COVID-19 în România, a anunţat Comitetul Naţional pentru Vaccinare. Dintre acestea, aproape 130.000 au fost programate la vaccinare cu AstraZeneca.

1.001.894 români s-au înscris în platforma dezvoltată de STS în vederea vaccinării împotriva noului coronavirus până în data de 12 februarie 2021, ora 12.30, a anunţat Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). Dintre aceştia, 129.225 persoane s-au programat pentru imunizare cu vaccinul dezvoltat de Oxford – AstraZeneca.