Valeriu Lupu, secretar de stat în Guvernul Orban, prins băut la volan

Valeriu Lupu, proaspăt numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a fost implicat într-un accident de circulație, vineri, pe o stradă din Timișoara. Pentru că a refuzat să fie testat cu alcooltestul de polițiști se va alege cu dosar penal.

RomaniaTV.net
03 ian. 2020, 14:25
Valeriu Lupu, secretar de stat în Guvernul Orban, prins băut la volan

UPDATE: Valeriu Lupu, membru PMP, urmează să-şi piardă funcţia de secretar de stat în Ministerul Transporturilor, după ce vineri a fost prins la Timişoara conducând sub influenţa băuturilor alcoolice, precizează surse politice pentru STIRIPESURSE.RO.

Potrivit surselor citate de tion.ro, Valeriu Lupu a lovit o mașină parcată pe strada Behela din Timișoara. Martorii au sunat la Poliție pentru că aveau impresia că secretarul de stat conducea beat. La sosirea polițiștilor, Lupu a refuzat să fie testat cu alcooltestul și, de asemenea, la spital a refuzat prelevarea de probe biologice. Conform legii, polițiștii îi vor întocmi dosar penal.

Fostul ministru Daniel Chiţoiu, implicat în accidentul cu doi morţi din decembrie, externat de la Floreasca. Urmează să fie audiat

Timișoareanul Valeriu Lupu, membru PMP, a fost numit, la finalul lunii noiembrie, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, în guvernul condus de liberalul Ludovic Orban.

Timișoreanul Valeriu Lupu este un personaj controversat. În 1995, când era director al Banat Air, un avion al companiei s-a prăbușit la scurt timp de la decolarea de pe aeroportul din Verona. Accidentul s-a soldat cu 48 de morți, iar rudele victimelor l-au acuzat pe Lupu că avionul s-ar fi prăbușit din cauză că acesta nu a aprobat degivrarea avionului înainte de decolare, pentru a economisi bani.