Valeriu Steriu a dezvăluit care este principalul obiectiv al UNPR-ului la alegerile locale

Principalul obiectiv al UNPR este, în prezent, acela de a înregistra un scor la alegerile locale mult peste așteptările celor care au privit spre Uniune cu neîncredere, a declarat luni vicepreședintele formațiunii, Valeriu Steriu, coordonatorul campaniei electorale a partidului.

07 mart. 2016, 16:13
Valeriu Steriu a dezvăluit care este principalul obiectiv al UNPR-ului la alegerile locale

Toate județele au exprimat cu ce probleme se confruntă atât din punct de vedere al unor posibile alianțe — preelectorale, post-electorale—, cât și în ceea ce privește organizarea. Intenționăm și suntem convinși că vom reuși să depunem liste complete. Asta înseamnă candidați în cele aproape 3.200 de localități din România, vom avea liste concrete atât pentru primari, cât și pentru ceea ce înseamnă consilieri locali și consilii județene„, a precizat Steriu, după ședința Comitetului Național Executiv al UNPR.

El a adăugat că echipa centrală de campanie a UNPR va coordona în această perioadă și va avea practic tot ceea ce înseamnă activitate de sprijin pentru organizațiile județene.

Pe lângă faptul că vom avea deplasări în fiecare județ pentru a analiza împreună cu colegii din organizațiile județene situația, dar mai ales să participăm alături de ei la evenimentele care vor fi în perioada următoare. Va fi o campanie complexă, bazată pe o legislație nouă atât din punct de vedere a ceea ce înseamnă alegeri, cât și pe partea financiară. Vom urmări cu mare atenție și tot ceea ce este legal vom respecta și vom penaliza orice tentativă a adversarilor de a ieși din cadrul legal„, a punctat Steriu.

Întrebat dacă va candida la funcția de președinte al UNPR, Steriu a spus că este „foarte onorat” de recomandarea pe care i-a făcut-o Gabriel Oprea, dar a precizat că va lua o decizie numai după ce se va consulta cu colegii.

„Sunt foarte onorat de recomandarea făcută de domnul președinte Gabriel Oprea. O să reflectez și în primul rând o să mă consult cu colegii. Este o decizie importantă, o responsabilitate foarte mare, este o echipă care trebuie să rămână unită și practic orice coechipier ar pleca deja este o pierdere foarte mare. Împreună cu colegii vom hotărî în perioada următoare cum este cel mai bine pentru partid”, a precizat Valeriu Steriu.