Valeriu Stoica critică PNL care insistă cu Florin Cîţu premier. „Face o dovada de imaturitate crasă. A culpabiliza numai USR pentru criza politică este o eroare”

Valeriu Stoica, fost preşedinte PNL, a declarat, miercuri, că liberalii ar da dovadă de "imaturitate crasă" dacă ar merge la consultările de la Palatul Cotroceni pentru a-l propune din nou pe Florin Cîţu premier, în condiţiile în care moţiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de acesta a fost adoptată cu 281 de voturi.

06 oct. 2021, 10:46
Valeriu Stoica critică PNL care insistă cu Florin Cîţu premier. „Face o dovada de imaturitate crasă. A culpabiliza numai USR pentru criza politică este o eroare”

Valeriu Stoica a explicat că planul liberalilor de-l propune tot pe Florin Cîţu pentru postul de premier nu ar face decât să adâncească actuala criză politică. Mai mult, fostul lider PNL consideră că este incorectă afirmaţia că doar USR PLUS a declanșat criza politică.

“În acest moment Klaus Iohannis pare să fi revenit, cel puțin parțial, cu picioarele pe pământ. În urmă cu o lună spunea că nu este nimic îngrijorător în România. O altă observație, a culpabiliza numai USR/PLUS pentru criza politică este o eroare. D-asta spuneam că șeful statului a revenit doar parțial cu picioarele pe pământ. În urmă cu o lună, criza politică a fost declanșată de premierul ( nr demis marți) Florin Cîțu…….

Nu știu dacă au luat ( nr. PNL) o asemenea hotărâre în forul statutar, de a merge la consultări cu propunerea Florin Cîțu premier. În orice caz , președintele le-a dat un timp de gândire de o săptămână. Nu înseamnă că dacă PNL va veni cu o asemenea propunere, șeful statului o va accepta.

Echipa PNL, dacă susține o asemenea propunere, dă dovadă de imaturitate, face o dovada de imaturitate crasă. Nu este posibil ca oamenii politici responsabili sa dorească prelungirea crizei, pentru că o asemenea propunere înseamnă prelungirea crizei, agravarea crizei politice”, a declarat Valeriu Stoica, fost preşedinte PNL, la postul RFI.

Citeşte şi: EXCLUSIV Marcel Ciolacu: „Doar prin alegeri anticipate se poate ieşi din criză. Nu se poate cu guverne instabile, în situaţia în care e România acum”

Moțiunea de cenzură inițiată de PSD a fost adoptată marţi în Parlament. Astfel, Guvernul Cîţu a fost demis, cu un record de voturi, 281.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu cere intervenţii urgente în Parlament: „Suspendarea internărilor și operațiilor pentru pacienții care nu sunt cazuri de urgență este o crimă”

Variantele propuse de PSD şi USR pentru formarea Guvernului după ce moţiunea de cenzură a trecut

După ce Guvernul Cîţu a fost demis prin moţiune de cenzură, Marcel Ciolacu a declarat că PSD va merge pe varianta alegerilor anticipate şi că exclude să susţină un Guvern minoritar PNL.

În schimb, fostul vicepremier Dan Barna a anunţat că USR îl va propune pe Dacian Cioloş, noul preşedinte USR, pentru funcţia de premier. Mai mult, sunt dispuşi să continue coaliţia de guvernare dacă PNL va veni cu o altă propunere de premier, în afară de Florin Cîţu. Cu toate acestea, USR este dispus să discute cu Cîțu, în calitate de președinte al PNL.

Citeşte şi: USR, atac dur la adresa lui Klaus Iohannis: „Să nu mai tragă de timp”

Totodată, Kelemen Hunor a declarat că rezultatul votului de marți de la moţiunea de cenzură este unul aşteptat. Liderul UDMR susţine că partidele care au dat jos Guvernul nu au venit cu o alternativă, motiv pentru care trebuie văzut dacă există posibilitatea de a se reface coaliţia.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: „Cuvântul care caracterizează azi România este „criză”. Voi convoca partidele abia săptămâna viitoare” VIDEO