Valeriu Zgonea: Parlamentul va reexamina Acordul de împrumut pentru Republica Moldova

Toate grupurile politice, în special PSD şi PNL, sunt canalizate să livreze acordul privitor la împrumutul de 150 de milioane de euro acordat de România Republicii Moldova "în haina constituţională cerută de preşedinte", a delcarat marţi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

26 ian. 2016, 21:07
Valeriu Zgonea: Parlamentul va reexamina Acordul de împrumut pentru Republica Moldova

„Din perspectiva Parlamentului României, noi avem acest document cadru, angajament între cele două guverne, o sumă de 150 de milioane de euro. El a fost retrimis de către preşedinte. (…) Noi suntem, toate grupurile politice parlamentare, în special PSD şi PNL, suntem în acest moment canalizaţi să putem să-l livrăm înapoi în haina constituţională cerută de preşedinte pentru a fi promulgat”, a declarat Zgonea, în timpul întrevederii cu premierul moldovean, Pavel Filip.

Citeşte şi: Premierul Moldovei, la Bucureşti: „Trecem printr-o situaţie tensionată. Cu Plahotniuc sunt doar coleg de partid”

Zgonea l-a asigurat pe Filip că guvernul său are sprijinul Parlamentului de la Bucureşti cât timp proiectul de reformă „propus Parlamentului Republicii Moldova” se înscrie în angajamentele Chişinăului faţă de România şi Uniunea Europeană, scrie Mediafax.

„Există o dorinţă a societăţii Republicii Moldova de a se îndrepta către Uniunea Europeană, aparţineţi de această familie, dar trebuie să începeţi să faceţi modificări structurale în cadrul societăţii care să genereze încredere electoratului în Guvern, că drumul pe care dumneavoastră aţi decis este un drum care, la fiecare staţie, există mai multă prosperitate pentru cei care sunt Republica Moldova”, a mai spus Zgonea.

De asemenea, preşedintele Camerei Deputaţilor a declarat că se bucură foarte mult că prima vizită a noului premier este în România şi că perioada de instabilitate din Republica Moldova s-a încheiat.

„Mă bucur că această perioadă de instabilitate s-a încheiat, am mare încredere în guvernul dumneavoastră şi într-o stabilitate la nivelul Parlamentului Republicii Moldova care să poată să vă acorde instrumentele necesare trecerii peste această perioadă delicată şi eliminării infractorilor care sunt încă în societatea dumneavoastră”, a mai spus Zgonea.