Valeriu Zgonea: Supărarea PSD vine de la şmecheria care s-a făcut la Legea minelor

Preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea a declarat miercuri că "supărarea" PSD pe PNL a plecat de la "şmecheria" care s-a făcut la legea minelor şi nu are legătură cu o eventuală înţelegere privind votarea unui judecător la Curtea Constituţională şi a directorului interimar al TVR.

RomaniaTV.net
18 dec. 2013, 13:33
Valeriu Zgonea: Supărarea PSD vine de la şmecheria care s-a făcut la Legea minelor

„Asta este o poveste care nu are ce căuta în spaţiul public (n.r.- că discuţiile dintre PSD şi PNL au început din cauza votului pentru directorul interimar al TVR). Supărarea social-democraţilor a plecat de la şmecheria care s-a făcut la legea minelor, de acolo eu am o presiune în cadrul grupului parlamentar pentru că legea minelor este o prioritate legislativă a Guvernului Ponta, nu este a lui Valeriu Zgonea, este a Guvernului Ponta şi acolo colegii noştri liberali au spart votul în patru, au plecat la dezbaterea legii minelor, pentru că în acel moment cineva i-a convocat la o şedinţă de urgenţă pe legea minelor, au plecat 100 şi s-au întors 70 din care doar 45 au votat”, a spus Zgonea la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că atunci în cadrul Biroului permanent şi al grupului PSD s-au cerut sancţiuni pentru parlamentarii social-democraţi care nu au votat pentru că i-au auzit pe colegii liberali că nu votează.

„Am stabilit în cadrul USL şi echipei că este o lege prioritară pentru România şi că nu este legea Roşia Montană apoi a venit domnul Gerea şi domnul Scutaru care au zis că votează toţi. Păi nu mai sunteţi toţi, aţi plecat 100 la 1M şi aţi venit 70. De aici a plecat toată revolta, restul sunt sincope de etapă pe care le putem rezolva. USL trebuie să înţeleagă că întotdeauna o echipă are şi sincope, nici măcar o echipă de fotbal nu câştigă toate meciurile din campionat”, a precizat preşedintele Camerei.