Valeriu Zgonea: Victor Ponta este, în acest moment, principalul partener de dialog dintre România şi SUA

Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, a declarat, miercuri, că discuţia dintre vicepreşedintele SUA, Joe Biden, şi Victor Ponta arată că "premierul României este perceput deja de aliaţii noştri ca principal partener de dialog pe temele de actualitate care frământă această parte a Europei".

22 oct. 2014, 11:36
Valeriu Zgonea: Victor Ponta este, în acest moment, principalul partener de dialog dintre România şi SUA

„România este percepută astăzi drept o ţară puternică în regiune, un partener serios, pe care se bazează atât SUA, cât şi statele membre ale Uniunii Europene, respectiv ţările vecine care vor ca în perioada următoare să îşi consolideze parcursul european. Conversaţia pe teme regionale şi de securitate dintre vicepreşedintele SUA, Joe Biden, şi Victor Ponta arată că premierul României este perceput deja de aliaţii noştri ca principal partener de dialog pe temele de actualitate care frământă această parte a Europei.

Victor Ponta şi-a asumat, din funcţia de prim-ministru, rolul de lider regional şi a depus toate eforturile diplomatice şi politice necesare pentru a sprijini stabilitatea din regiunea noastră. Vizita în SUA, discursul din cadrul Adunării Generale a ONU din New York, mesajul transmis chiar de la Kiev privind susţinerea parcursului european al Republicii Moldova, Georgiei şi Ucrainei sunt acţiuni întreprinse de Victor Ponta în numele României.

Conversaţia telefonică cu vicepreşedintele SUA, realizată la iniţiativa domnului Joe Biden, le arată românilor cine este partenerul serios de dialog pentru aliaţii noştri strategici. Victor Ponta este singura voce legitimă care vorbeşte în numele României peste hotare, fiind de asemenea garanţia că parteneriatul strategic dintre ţara noastră şi SUA va fi consolidat în următorii 5 ani, cu Victor Ponta la Cotroceni.”, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

CITEŞTE ŞI Victor Ponta şi vicepreşedintele Joe Biden au discutat la telefon despre Parteneriatul Strategic SUA-România