Valul 4 goleşte magazinele. Anunţul carantinei a creat haos în cel mai mare oraş al Vietnamului VIDEO

Implementarea iminentă a carantinei în oraşul Ho Chi Minh i-a determinat pe oameni să cumpere tot ce au găsit în magazine şi pieţe.   

21 aug. 2021, 18:54
Valul 4 goleşte magazinele. Anunţul carantinei a creat haos în cel mai mare oraş al Vietnamului VIDEO

Valul 4 loveşte puternic Asia. Autorităţile vietnameze au raportat, pentru ultimele 24 de ore, 11.321 de contaminări cu SARS-CoV-2, cel mai mare număr înregistrat de la începutul pandemiei, iar de luni sudul ţării va intra în carantină.

Cele mai multe dintre noile cazuri au fost confirmate în oraşul Ho Chi Minh, aflat în sud, şi în provincia în care e localizat, Binh Duong, a spus Ministerul sănătăţii.

În total, ţara a înregistrat 336.700 de cazuri şi cel puţin 7.540 de decese asociate Covid-19.

Implementarea iminentă a carantinei în oraşul Ho Chi Minh i-a determinat pe oameni să cumpere tot ce au găsit în magazine şi pieţe.

Cine şi de când va putea face a treia doză de vaccin anti-COVID. Explicaţiile lui Valeriu Gheorghiţă: „Cei care au făcut prima schemă cu Astra Zeneca vor primi un vaccin pe bază de ARN mesager”
Presa locală a raportat cozi interminabile şi rafturi goale în magazine. Autorităţile din Vietnam au spus vineri că vor mobiliza trupe pentru a impune carantina şi că vor livra alimente cetăţenilor.

Ordinul prin care rezidenţilor le va fi cerut să nu îşi părăsească locuinţele va intra în vigoare luni.

Valul 4: Palau şi-a pierdut statutul de ţară „liberă de coronavirus”, după apariţia a două cazuri de infectare în rândul turiştilor

Palau, o mică naţiune din Pacific, şi-a pierdut statutul de ţară „liberă de coronavirus”, după apariţia a două cazuri de infectare în rândul turiştilor, relatează AFP.

Cei doi turişti au fost testaţi pozitiv la sosirea din Guam, iar autorităţile din Palau au făcut apel la calm, în contextul în care 80 la sută din cei 18.000 de locuitori sunt vaccinaţi.Până sâmbătă, Palau era una dintre cele 14 ţări „libere de coronavirus”, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
Turiştii şi contacţii lor au fost plasaţi în carantină. Ei au fost testaţi negativ cu 72 de ore înainte de plecarea spre Palau, dar au ieşit pozitiv la cinci zile după sosire.
Polidinul ar putea fi folosit în tratamentul împotriva COVID-19. Medicul Sylvia Hoişie: „Ar putea fi un bun adjuvant”
Arhipelagul, situat la aproximativ 1000 km de Filipine, şi-a închis frontierele la începutul pandemiei, în pofida repercusiunilor economice pentru această ţară care trăieşte din turism.