Valul 6 al pandemie amenință România! Anunțul făcut de Adrian Marinescu: ”Omicron este cu 30% mai trasmisibilă”

Directorul medical al Institului Matei Balș, Adrian Marinescu, a vorbit despre condițiile în care România este amenințată de valul 6 al pandemiei de Covid, având în vedere că la nivel european s-a emis o alertă potrivit căreia noua variantă Omicron este cu 30% mai transmisibilă.

20 mart. 2022, 23:32
Valul 6 al pandemie amenință România! Anunțul făcut de Adrian Marinescu: ”Omicron este cu 30% mai trasmisibilă”

Adrian Marinescu atrage atenția asupra faptului că în următoarea perioadă se vor înregistra creșteri în rândul persoanelor infectate cu coronavirus. Dar cu toate acestea, directorul medical al Institului Matei Balș face apel la echilibru, pentru că în percepția lui, la un moment dat virusul o să piardă din agresivitate.

CITEȘTE ȘI: Adrian Marinescu atrage atenția: Încheierea pandemiei nu înseamnă că dispare virusul. Va mai suferi mutații!

Omicron nu a plecat. Eu am spus-o de mai multe ori. Chiar dacă pandemia nu s-a închis cred că ceea ce a însemnat impact al populației a fost până acum. Când spun lucrul ăsta mă refer la nişte parametrii foarte clar, număr de spitalizări, contează ocuparea paturilor de ATI, dar mai e un lucru importat în cât timp se întâmplă cele două, dacă e o dinamică care să pună presiune.

Vor fi creşteri, s-a întâmplat în toată Europa, dar nu au crescut numărul de spitalizări, nu sunt probleme foarte mari în terapie. Ceea ce este important este dacă varianta doi de Omicron vine cu o patologie mai mare.

CITEȘTE ȘI: Beatrice Mahler trage semnalul de alarmă: ”Pandemia nu s-a încheiat! Europa de Vest se pregătește de un nou val!

Ori, după părerea mea, problema este cu oamenii vulnerabili care, din păcate, fac forme severe şi critice în continuare. Eu cred că trebuie să rămânem echilibrați. La un moment dat virusul pierde din agresivitate„, a declarat medicul Adrian Marinescu, directorul medical al Institului Matei Balș, potrivit Antena3.ro.