Vameş din Agigea, reţinut de DNA

Un lucrător vamal de la Biroul Vamal Constanţa Sud - Agigea a fost reţinut pentru luare de mită, fiind prins în flagrant delict după ce a primit de la reprezentantul unei firme de import - export suma de 700 de dolari pentru a urgenta formalităţile vamale necesare activităţii societăţii.

RomaniaTV.net
03 apr. 2012, 09:00
Vameş din Agigea, reţinut de DNA

Nelu Valentin Sandu, lucrător vamal în cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud – Agigea, este cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa, care îl acuză de două infracţiuni de luare de mită, se arată într-un comunicat de marţi al DNA.

Procurorii l-au reţinut luni pe Nelu Valentin Sandu şi au cerut instanţei arestarea lui preventivă pentru 29 de zile. Instanţa Tribunalului Constanţa va judeca marţi propunerea, urmând să decidă dacă emite pe numele lucrătorului vamal mandat de arestare preventivă sau dacă acesta va fi cercetat în libertate.

Potrivit procurorilor, în perioada 20 – 23 martie, Nelu Valentin Sandu a primit, prin intermediari, de la reprezentantul legal al unei societăţi comerciale cu activitate de import – export, suma de 700 de dolari pentru ca, în calitatea sa de lucrător vamal în cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud – Agigea, „să deruleze cu celeritate formalităţile vamale necesare activităţii firmei denunţătorului”.

În 2 aprilie, Nelu Valentin Sandu fost prins în flagrant delict după ce a primit de la denunţător, tot prin intermediari, suma de 700 de dolari.

În această cauză se efectuează acte de urmărire penală faţă de alte două persoane, pentru complicitate la infracţiunile de dare şi luare de mită, au precizat procurorii.

La instrumentare acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri de la Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa şi Serviciul de Informaţii şi Protecţiei Internă Constanţa.