Vanghelie: Nu sunt nici cu Geoană, nici cu Băsescu. Am o formulă chimică – mă numesc Vanghelie

Vicepreşedintele PSD Marian Vanghelie a declarat, miercuri, pentru Mediafax, întrebat dacă a fost contactat de Mircea Geoană pentru a-l sprijini pentru o eventuală desemnare ca premier, că el nu este nici cu Geoană, nici cu Băsescu.

RomaniaTV.net
12 dec. 2012, 17:04
Vanghelie: Nu sunt nici cu Geoană, nici cu Băsescu. Am o formulă chimică – mă numesc Vanghelie

„Nu comentez lucrurile astea. Nu comentez şi nici nu am ce să spun. Eu nu sunt nici cu Mazăre, nici cu Oprişan, nici cu Geoană, nici cu Băsescu. Eu, ştiţi, am o formulă chimică: mă numesc Vanghelie. Înţelegeţi? Nici nu am ce să comentez şi nici nu cunosc nimic din toate astea”, a precizat Vanghelie.

Numele lui Marian Vanghelie, al lui Marian Oprişan şi al lui Radu Mazăre au fost vehiculate în presă ca numărându-se printre social-democraţii pe care Mircea Geoană i-ar fi contactat, vorbind în numele lui Traian Băsescu, pentru a obţine sprijinul în vederea formării Guvernului.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că există o problemă în PSD dată de faptul că „cineva din partid” a vorbit cu alţi membri ai PSD, în numele lui Traian Băsescu, pentru a obţine susţinerea pentru o eventuală desemnare ca premier, spunând că acea persoană va fi exclusă.

Ponta a evitat să spună la cine se referă.

Victor Ponta a precizat că liderul PNL, Crin Antonescu, a avut dreptate atunci când a declarat că preşedintele Traian Băsescu a contactat pe cineva din PSD în vederea încercării de a forma Guvernul.

„Crin Antonescu a avut dreptate cu ce a spus aseară. Şi eu sunt informat, avem o problemă şi o vom rezolva în PSD”, a spus Ponta.

Întrebat ce nume poartă această „problemă” şi dacă e vorba de Mircea Geoană, Ponta a răspuns: „Avem o problemă a noastră internă şi, cum am făcut întotdeauna, în PSD ne rezolvăm problema în partidul nostru”.

Întrebat despre declaraţia lui Geoană referitoare la ambiţia lui de a numi premieri, şi nu de a fi numit prim-ministru, Ponta a râs, spunând: „Aţi reuşit să mă binedispuneţi, când aţi început cu Mircea Geoană chiar m-aţi binedispus”.

Ponta a spus că persoana la care se referă este membru PSD, acesta vorbind cu alţi colegi din partid în numele lui Traian Băsescu, el subliniind că rezolvarea problemei implică excluderea din PSD.

Senatorul PSD Mircea Geoană a declarat, miercuri, că „ambiţia” sa este să desemneze prim-miniştri, şi nu să fie desemnat premier. El a spus că roagă insistent ca zvonurile privind „aşa-zise” negocieri care ar exista pentru ca el să fie desemnat premier să înceteze.

Geoană a spus că nominalizarea premierului trebuie să fie făcută de partidul sau alianţa care au câştigat alegerile, în speţă PSD şi USL.

Mircea Geoană a precizat că nu doreşte ca numele său să fie folosit de „oricare dintre tabere în acest război politic post-electoral”.

„Decizia de nominalizare a unui candidat pentru funcţia de prim-ministru aparţine partidului care a câştigat alegerile şi alianţei care a câştigat alegerile, în speţă PSD şi USL. De aceea deciziile statutare, formale ale PSD sunt cele care au valoare şi sunt singurele care pot să afecteze decizia majorităţii creată de aceste alegeri câştigate zdrobitor de USL”, a precizat Geoană.

El a fost întrebat dacă intenţionează să candideze din nou la alegerile prezidenţiale.

„În acest moment ceea ce mă preocupă foarte mult este situaţia extrem de complicată cu care se confruntă România. Am făcut cu toţii campanie, cămara este goală. Există un val de sărăcie şi un val de spaimă şi în zona celor mai săraci din societate, şi în zona economică, şi în mediul de afaceri”, a răspuns Geoană.

„2013 este obiectivul nostru, în 2014 vom mai vedea, mai este mult până acolo”, a completat senatorul PSD.

La insistenţele jurnaliştilor, Geoană a susţinut că afirmaţia sa trebuie interpretată ca o „uşoară ironie din partea cuiva care a câştigat de fapt alegerile din 2009”.