Vanghelie: Singura soluţie e să scoatem 100.000 de oameni în stradă VIDEO

Vicepreşedintele PSD Marian Vanghelie a declarat, luni, că opoziţia trebuie să scoată în stradă cel puţin 100.000 de oameni, arătând că "nu se pot rezolva problemele cu mitinguri de câteva sute de oameni". Edilul de la 5 a explicat că demisia în bloc a parlamentarilor USL nu va duce la schimbări politice.

RomaniaTV.net
23 ian. 2012, 10:12
Vanghelie: Singura soluţie e să scoatem 100.000 de oameni în stradă VIDEO

Marian Vanghelie a declarat luni că doar „un mesaj de forţă din partea opoziţiei” i-ar face pe toţi românii care s-au săturat de ce se întâmplă în ţară să iasă în stradă şi să-şi strige nemulţumirile.

„Dacă ne dăm demisia noi şi PDL rămâne acolo, înseamnă că facem alegeri parţiale şi atunci nu am rezolvat nicio problemă. Soluţia e să scoatem 100.000 de oameni în stradă şi să nu plecăm de acolo împreună cu parlamentarii şi cu toţi până nu-şi dă demisia Băsescu şi Guvernul. Poate fi o formă de solidaritate, dar să vedem dacă nu le creăm un avantaj. Trebuie să ne gândim care este soluţia cea mai bună. Nu cred că se pot rezolva problemele cu mitinguri de câteva sute de oameni în fiecare oraş. Opoziţia trebuie să ia o decizie majoră. Partidele trebuie să se implice mai mult, să arate prin mesaje că (opoziţia, n.r.) este o forţă. Nu trebuie să meargă în stradă numai membrii de partid, ci şi românii care vor să iasă în stradă. Dar ei sunt atât de sătui, încât nu cred că dacă nu văd un mesaj de forţă, vin de la serviciu şi apoi ies în stradă. Trebuie să transmitem mesajul că dorim cu adevărat să facem o sechimbare radicală, nu să o spunem cu jumătate de gură„, a afirmat Marian Vanghelie.

„Un mesaj de forţă şi de unitate a opoziţiei ar fi un mesaj foarte clar pentru românii care s-au săturat de ceea ce se întâmplă în România. Cei din Piaţa Universităţii sunt împărţiţi pe categorii. Mesajul românilor nu trebuie să vină din partea galeriilor. Mesajul de forţă înseamnă că atunci când românii se supără, ies pe stradă 100-150.000. Sunt foarte mulţi care s-au săturat, dar nu toţi ies în Piaţa Universităţii. Eu nu m-am dus pentru că nu cred că cei de acolo vor să vadă clasa politică. Trebuie să transmitem un mesaj complementar cu ce se întâmplă în Piaţa Universităţii”, a menţionat Vanghelie, la România TV.

„Poate fi o soluţie un guvern tehnocrat, care să asigure alegerile anticipate într-un mod foarte rapid. Putem să tranversăm ce se întâmplă, să asigurăm alegeri democratice, duăpă care să căutăm un guvern de profesionişti din societatea civilă plus oamenii politici”, a completat vicepreşedintele PSD.

„Dacă vorbim de alegeri anticipate vorbim de comasate, alegeri anticipate pe toate palierele: locale, generale, parlamentare. Ce se întâmplă acum privind comasarea este o formulă antidemocratică, dar ţinând cont că discutăm de alegeri anticipate, înseamnă că lumea doreşte mâine să se întâmple ceva. Şi atunci nu mai vorbim de alegeri la termen, ci de anticipate rapide”, a punctat Vanghelie.