Vânt puternic în aproape jumătate ţară: Pe mare, valurile ating 5-6 metri înălţime VIDEO

Vântul puternic afectează aproape jumătate ţară. Pe mare, valurile ajung la 5-6 metri înălţime, iar nisipul a fost luat pur şi simplu pe sus de rafale. La Iaşi, un copac a fost rupt de vânt chiar în faţa Prefecturii, informează România TV.

RomaniaTV.net
10 dec. 2013, 13:17
Vânt puternic în aproape jumătate ţară: Pe mare, valurile ating 5-6 metri înălţime VIDEO

Pe litoral vântul este extrem de puternic, depăşind la rafală 70-80 km pe ora. Astfel temperatura resimtita este cu 5 chiar 6 grade mai scazuta decat cea inregistrata în termometre. Mai mult, pe mare, valurile au deja 5-6 metri înălţime.

Nisipul de pe plajă a fost luat pe sus de rafalele de vânt.

Vânt puternic a fost şi în Moldova. La Iaşi un platan a fost rupt chiar în faţa prefecturii. Accesul în parcarea instituţiei a fost blocat zeci de minute până când copacul a fost ridicat.

Meteorologii au atenţionat că în Dobrogea şi estul Munteniei vor fi, marţi, intensificări de vânt care vor atinge la rafală 60-70 de kilometri pe oră, iar în Moldova va ninge slab, potrivit Mediafax.

Potrivit informării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, marţi, până la ora 20.00, vântul va avea intensificări cu viteze ce vor atinge şi izolat vor depăşi la rafală 60-70 de kilometri pe oră în Dobrogea şi estul Munteniei, dar şi în Moldova, unde trecător va mai ninge slab.

„În Carpaţii Meridionali şi de Curbură ninsorile vor fi viscolite, iar vântul va sufla tare, cu peste 80-90 km/h”, se arată în informarea ANM.

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu, anunţa luni, la videoconferinţa cu prefecţii, că nu va mai fi prelungit codul galben pentru ninsori, dar atenţionarea ar putea rămâne în vigoare până marţi seară, pentru intensificări de vânt.

Ion Sandu a mai spus că până în 12 decembrie vor mai fi cantităţi de precipitaţii sub formă de zăpadă, dar nesemnificative din punct de vedere cantitativ.

Judeţele Botoşani, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Caraş-Severin, Timiş, Arad, Alba, Cluj, Bihor, Sălaj, Sibiu, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Bistriţa-Năsăud şi Maramureş au fost, până marţi dimineaţă, sub avertizare cod galben de ninsori şi viscol.