Vântul puternic face ravagii în ţară. Un copil a fost lovit de un panou publicitar luat de vijelie

Vântul puternic face ravagii în ţară. În Iaşi, un copil a ajuns la spital după ce a fost lovit de un panou publicitar luat de vijelie. De asemenea, mai mulţi copaci au fost smulşi de rafalele de vânt. De asemenea, şi instalaţiile de transport pe cablu din Braşov şi Prahova sunt nefuncţionale din cauza vijeliilor.

18 ian. 2022, 15:30
Vântul puternic face ravagii în ţară. Un copil a fost lovit de un panou publicitar luat de vijelie

Vântul puternic face ravagii în ţară. Un incident grav s-a petrecut, marţi, în Iaşi. Un copil a fost rănit grav după ce a fost lovit de un panou publicitar luat de vânt.

Vantul puternic face ravagii în ţară. Copil rănit grav din cauza vijeliei

Citeşte şi Căruţ luat de vânt în timp ce mama şi tatăl erau păcănele. Imagini şocante la Bacău

Incidentul s-a petrecut in Iasi, oraş care se afla sub avertizare de cod galben de vânt. Rafalele puternice au pus la pământ un panou publicitar, iar o bară metalică a lovit un adolescent în vârstă de 17 ani care trecea prin zonă. Acesta era insoţit de un alt băiat în varsta de 12 ani.

Baiatul de 17 ani a fost preluat de o ambulantă şi transportat de urgenţă la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi. Din fericire, celălalt copil s-a ales doar cu o sperietura groaznica, el nu a fost atins de bara metalica.

De asemenea, tot din cauza vijeliilor, drumul care duce spre Aeroportul Internaţional Iaşi a fost blocat. Un copac s-a rupt şi a căzut din cauza rafalelor de vânt.

Telecabinele şi telegondolele din Braşov şi Prahova nu mai funcţionează din cauza vijeliilor

Telecabinele şi telegondola din Poiana Braşov nu funcţionează, marţi, din cauza vântului puternic, autorităţile punând în funcţiune doar două teleschiuri care deservesc domeniul schiabil al staţiunii. Nici telecabinele din Sinaia nu funcţionează din cauza vijeliei.

Telecabina Kanzel, telecabina Capra Neagră, telescaunul Ruia şi telegondola din Poiana Braşov sunt oprite, marţi, din cauza vântului puternic.

Autorităţile care administrează domeniul schiabil al staţiunii Poiana Braşov au anunţat că marţi sunt funcţionale doar teleschiurile Bradul şi Stadion.

Şi la Sinaia instalaţiile de transport pe cablu sunt oprite. În fiecare marţi, telegondolele nu funcţionează până la ora 12:00, fiind în revizie săptămânală. Din cauza vântului putrnic, acestea nu vor funcţiona nici după ora 12:00, informează reprezentanţii firmei care administrează domeniul schiabil, potrivit News.ro.  

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizare meteo COD GALBEN de vânt puternic pentru mai bine de jumătate de ţară în intervalul 18 ianuarie, ora 10 – 18 ianuarie, ora 20.

„Pe parcursul zilei de marți (18 ianuarie), vântul va continua să prezinte intensificări în estul, centrul și local în sudul și sud-estul țării, precum și în zonele de munte.

În Carpații Meridionali, îndeosebi în zona înaltă, vor fi rafale de 90…110 km/h, viscolind ninsoarea, iar vizibilitatea va fi redusă. În Moldova, viteza vântului va atinge 60…85 km/h, iar în Transilvania, Dobrogea, sudul Olteniei și local în Muntenia, 55…60 km/h”, a transmis ANM.

De asemenea, ANM a emis ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN pentru intervalul 18 ianuarie, ora 20 – 19 ianuarie, ora 08, când sunt aşteptate intensificări susținute ale vântului în Carpații Meridionali și de Curbură.

„În Carpații Meridionali și de Curbură, îndeosebi la altitudini mari, vântul va avea în continuare rafale de 90…110 km/h, zăpada va fi viscolită, iar vizibilitatea redusă. Intensificări locale şi temporare ale vântului vor mai fi şi în restul zonei montane, cu viteze în general de 70…80 km/h, precum și în Moldova, Transilvania şi Dobrogea, în special pe litoral, cu viteze de 50…55 km/h”, a anunţat ANM.

Citeşte şi Locul din România unde temperatura resimţită a fost de – 42 de grade Celsius

 


loading...
Partenerii noștri