Veşti bune pentru tinerii fără casă. Pot cumpăra locuinţe ANL ÎN RATE. Vezi ce preţuri vor avea

Guvernul a adoptat, joi, o hotărâre care stabileşte că vânzarea locuinţelor ANL se poate face şi în rate lunare, cu un avans minim de 15%, informează un comunicat de presă al Executivului remis AGERPRES.

31 iul. 2014, 19:58
Veşti bune pentru tinerii fără casă. Pot cumpăra locuinţe ANL ÎN RATE. Vezi ce preţuri vor avea

„Având în vedere numărul mare de solicitări din partea tinerilor, se impune reglementarea unor măsuri care să accelereze procesul de vânzare a locuinţelor, astfel încât sa se acumuleze fonduri pentru construirea de locuinţe noi. Vânzarea locuinţelor se va face si în rate lunare, cu un avans minim de 15% din valoarea de vânzare. Astfel, pentru un apartament de 70,45 mp, se va plăti suma de 23.339,02 euro„, precizează sursa citată.

Hotărârea adoptată joi vizează pentru modificarea si completarea Normelor metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe.

Citeşte şi Directorul ANL a semnat un contract pentru locuinţe destinate medicilor rezidenţi

Guvernul a aprobat o Ordonanţa pentru modificarea Legii 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, act normativ iniţiat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) prin care se creează cadrul legal pentru vânzarea cu plata în rate lunare a locuinţelor construite prin programul ‘Locuinţe pentru tineri, destinate închirierii’.

Dobânda pentru creditele pentru locuinţe ANL va fi constituită din dobânda de referinţă a BNR la care se adaugă două puncte procentuale. „Ratele vor fi achitate către deţinătorii unităţii locative respective, iar dobânda va fi aplicată la valoarea rămasă de achitat a locuinţei’, se arată într-un comunicat al MDRAP.

Citeşte şi ANL va finaliza, în 2014, 1.200 de locuinţe destinate tinerilor

Transferul de proprietate asupra locuinţei către cumpărător se produce după achitarea integrală a valorii de vânzare, până atunci locuinţa rămânând în administrarea autorităţilor administraţiei publice locale.

Citeşte şi Vrei casă de la stat? Citeşte anunţul ANL