Vânzările Adidas au scăzut în China cu 85% din cauza epidemiei de coronavirus

Adidas a anunţat că vânzările din acest an au scăzut cu 85% faţă de aceeaşi perioadă din 2019.

RomaniaTV.net
20 feb. 2020, 08:47
Vânzările Adidas au scăzut în China cu 85% din cauza epidemiei de coronavirus

China este a doua putere economica a lumii, iar Adidas atribuie aproximativ o treime din vânzări pieţei asiatice. Epidemia de coronavirus a forţat compania să închidă un număr „semnificativ” de magazine, atât în China, cât şi în alte ţări asiatice.

Reprezentanţii companiei au declarat că şi în Japonia şi Coreea de Sud au fost observate scăderi, dar este prea devreme pentru a fi siguri că acestea reprezintă o problemă majoră şi monitorizează atent situaţia.

„Având în vedere că situaţia evoluează în fiecare zi, nu se poate estima cu acurateţe impactul de business pe întreg anul 2020, în acest moment”, se arată într-un comunicat al firmei germane.

Adidas nu este singura companie producătoare de echipament sportiv care a fost afectată de epidemie. Puma a raportat de asemenea scăderi semnificative.

„Mai ales în China, mai mult de jumătate din magazinele proprii şi partenere au fost închise temporar datorită restricţiilor impuse de autorităţi”, au comunicat reprezentanţii companiei.

Citeşte şi: După zvonul divorţului, George Burcea nu a petrecut noaptea acasă. Cu cine umblă soţul Andreei Bălan: „Fiecare e cu treaba lui”