Vânzările de bisht au explodat la Doha. Cât costă mantia tradiţională arabă purtată de Lionel Messi

Mulţi argentinieni încă prezenţi la Doha se plimbau prin capitala Qatarului cu un bisht, după ce Tamim bin Hamad Al Thani, emirul Qatarului, a pus, duminică, tradiţionala mantie arabă neagră şi aurie pe umerii lui Lionel Messi, la festivitatea de premiere a campioanei mondiale.

20 dec. 2022, 23:17
Vânzările de bisht au explodat la Doha. Cât costă mantia tradiţională arabă purtată de Lionel Messi
Vânzările de bisht au explodat la Doha. Cât costă mantia tradiţională arabă purtată de Lionel Messi

Vânzările de bisht au explodat la Doha. Un obiect acum la modă pe care fanii argentinieni sunt dornici să-l obţină ca amintire a acestei încoronări istorice a Argentinei. Magazinul celui care a făcut acest acum faimos bisht, Muhammad Abdullah Al-Salem, a realizat astfel vânzări istorice. În mod normal, magazinul, care aprovizionează de mult timp familia regală din Qatar, vinde între opt până la zece de astfel de articole de îmbrăcăminte pe zi. Luni, vânzările au crescut la 150 de exemplare, dintre care trei la fel cu cea purtată de Messi, din bumbac japonez şi fir de aur german, în valoare de aproape 2.000 de euro.

Citeşte şi: Lionel Messi a primit trofeul Campionatului Mondial îmbrăcat într-o haină tradițională din Qatar

Pentru evenimentul din Qatar, au fost create două astfel de bisht-uri, unul pentru Lionel Messi și unul pentru Hugo Lloris, în cazul în care Franța ar fi câștigat finala. „La început, când au fost comandate acele bisht-uri, nu știam că sunt pentru câștigătorul Cupei Mondiale. Am fost surprinși la ceremonie că acel bisht pe care Lionel Messi l-a purtat este din magazinul nostru. Am fost mândru să văd că magazinul nostru a fost prima alegere a oficialilor pentru fabricarea acelui bisht care să fie purtat de câștigătorul Cupei Mondiale”, a declarat Muhammad Abdullah Al-Salem pentru Arabian Business.

Citeşte şi: O româncă a fost pe scenă cu Messi şi Mbappe după finala Mondialului! Tânăra stewardesă i-a înmânat premiul de „cel mai bun jucător al turneului” starului argentinian GALERIE FOTO

Bisht-ul purtat de Lionel Messi a fost brodat manual și pentru realizarea acestuia a fost folosită o mătase japoneză specială. Bisht-ul este purtat de luptătorii arabi după victorii, dar şi de familia regală.