Vânzările de produse petroliere ale filialei Gazprom în România au crescut de 2,5 ori în ciuda sancţiunilor impuse după războiul din Ucraina

Vânzările filialei Gazprom din România, Nis Petrol România SRL, s-au majorat în primul trimestru al acestui an de 2,5 ori comparativ cu perioada similară a anului trecut în ciuda sancţiunilor occidentului după decizia lui Vladimir Putin de a invada Ucraina, scrie profit.ro.

24 mai 2022, 15:53
Vânzările de produse petroliere ale filialei Gazprom în România au crescut de 2,5 ori în ciuda sancţiunilor impuse după războiul din Ucraina

România a devenit cea de-a doua piață externă de desfacere a grupului sârbesc NIS Petrol, controlat de Gazprom Neft, divizia petrolieră a gigantului rus de stat Gazprom, după Bosnia-Herțegovina. Peste 21% din veniturile obținute din vânzarea țițeiului și produsele petroliere comercializate în afara Serbiei de grupul NIS Petrol provin din România, scrie profit.ro.

Citeşte şi: Preţ benzină şi motorină 24 mai 2022. S-au scumpit iar carburanţii!

Vânzările grupului Nis Petrol în România s-au majorat în primele trei luni ale acestui an de la 2,2 miliarde dinari (18,7 milioane euro) la 5,36 miliarde dinari (45,7 milioane euro).

Creșteri similare cu cele din România au înregistrat vânzările din Croația și Germania, însă pe acele piețe valoarea vânzărilor NIS Petrol este una modică, de câte jumătate de miliard de dinari, mai scrie sursa citată.

Citeşte şi: Termocentrala Mintia, scoasă la vânzare în plină criză

Potrivit companiei, NIS Petrol deține 19 stații de distribuire carburanți în România și are o cotă de piață totală de 2,7%, din care 1,5% pe piața de retail.