Vară fierbinte şi în China. Acoperișul unui muzeu s-a topit, plajele sunt pline, oamenii caută să scape de căldură în buncărele de război FOTO

Un val de căldură „mătură” în aceste zile China, iar locuitorii încearcă să se răcorească prin orice mijloace posibile, în condiţiile în care 84 de orașe din întreaga țară se află sub atenționare cod roșu de caniculă.

13 iul. 2022, 14:23

O avertizare cod roșu în China înseamnă că se preconizează că temperaturile vor depăși 40 de grade Celsius în următoarele 24 de ore, a anunțat Administrația Națională de Meteorologie. de la Beijing. Autoritățile au emis asemenea avertismente pentru regiuni precum provincia centrală Shaanxi, cea de coastă Jiangsu, dar și provinciile Zhejiang, Sichuan și Yunnan.

Temperaturile sunt în creștere de câteva zile, iar duminică, Shanghai a fost în premieră pentru acest an sub alertă roșie, deoarece temperatura a ajuns la 40 de grade Celsius. Shanghai a avut doar 15 zile cu temperaturi peste 40 de grade de când orașul a început să țină evidențe în 1873, a anunțat Departamentul de Meteorologie din Shanghai.

În aceste condiții, în oraș s-a raportat o creștere semnificativă a vânzărilor de înghețată, pepeni și crabi refrigerați în alcool – un fel de mâncare populară de vară. În parcul de animale sălbatice din Shanghai, opt tone de gheață sunt folosite în fiecare zi pentru a menține o atmosferă cât de cât răcoroasă pentru lei, panda și alte animale.

Citeşte şi EXCLUSIV Prognoza meteo. Şefa meteorologilor anunţă temperaturi caniculare în următoarele zile. Dezastrul din Europa se îndreaptă spre România

În orașul Chongqing, care se află de asemenea sub alertă roșie, acoperișul unui muzeu s-a topit și țiglele tradiționale chinezești s-au crăpat, în timp ce căldura a dizolvat gudronul. Municipalitatea a desfășurat camioane pe străzi, pentru a pulveriza apă, în efortul de a răci drumurile.

În Nanjing, provincia Jiangsu, locuitorii au recurs la „măsuri extreme” – îndreptându-se către un adăpost pentru a scăpa de căldură. Mai exact, au decis să-și petreacă timpul citind ziare și uitându-se la televizor în buncărele de război dotate cu internet wireless (foto jos).

Observatorul Meteorologic Central din China le-a cerut oficialilor locali să pună în aplicare măsuri de prevenire a insolației și a incendiilor. Locuitorii ar trebui să evite activitățile în aer liber și să îşi ia măsuri de protecție.

Citeşte şi Cal răcorit la spălătoria auto, soluţia hazlie pe timp de caniculă. Imaginile inedite din Timiş, devenite virale pe internet VIDEO