Vara, perioada perfectă pentru detoxifiere. Vezi care sunt fructele de vară care asigură o siluetă perfectă

Alimentaţia sănătoasă vă face să vă simtiţi bine şi să arătaţi bine din interior. Vara aduce multe opţiuni de hrană sănătoasă, care au, în general, un conţinut ridicat de apă, acest lucru fiind benefic pentru a vă menţine hidrataţi şi în cea mai bună formă fizică.

13 aug. 2017, 09:06
Vara, perioada perfectă pentru detoxifiere. Vezi care sunt fructele de vară care asigură o siluetă perfectă

Multe dintre vegetalele consumate vara au un continut mult mai scazut de carbohidrati decat legumele de iarna,pline de amidon.

„Vara este un moment mult mai prielnic pentru detoxifiere deoarece fructele si legumele sunt disponibile intr-o varietate larga, iar organismul mult mai receptiv la efectele unui turn-over crescut al apei”, explica cercet. dr. Horatiu Albu, master in biologia moleculara.

De asemenea, atunci cand este cald, detoxifierea este facilitata.

Incercati si aceste fructe de vara care va vor ajuta sa va simtiti bine, sa aveti o sanatate buna si o silueta de invidiat:

  • Ananasul

Acest fruct se afla printre primele in topul fuctelor care ofera o cantitate considerabila de vitamina C organismului. Aduce si bromelaina, enzima vegetala importanta ce actioneaza asupra proteinelor. Consumat in forma naturala sau ca suc realizat prin presarea la rece, ananasul echilibreaza organismul, sustine sistemul imunitar si are rol antioxidant.

  • Pepenele verde

Pepenele aduce multa apa, un continut caloric relativ scazut si o cantitate semnificativa de citrulina care ajuta la mentinerea rezervelor de arginina, importanta in detoxifiere.

Pepenele este bogat in fibre dietetice fapt ce ajuta la mentinerea colonului curat, ajutand la depurarea organismului. Aduce si glutation care ajuta la imbunatatirea functiei de detoxifiere hepatica deoarece acest compus este cel mai puternic agent antioxidant si detoxifiant propriu organismului. Acest fruct este o buna sursa de potasiu, element care echilibreaza cantitatile mari de sodiu din dietele noastre fapt ce va sprijini activitatea rinichilor, inimii, vaselor si nu numai.

  • Fructele rosii de padure

Au antociani si vitamina C, un complex de antioxidanti puternici, extrem de important pentru bunastarea organismului. Si capsunile pot fi introduse printre ele. Aceste fructe de padure aromate sunt una dintre cele mai bune surse de vitamina C, cu 163% din valoarea zilnica intr-o singura portie. Ele ofera un sentiment fizic de usurinta, satisfacand, de asemenea, papilele gustative.

Afinele sunt una dintre cele mai vindecatoare fructe. S-a constatat ca reduc inflamatia in urma multor studii pe animale, au proprietati antivirale si ajuta la blocarea toxinelor de la trecerea barierei hemato-encefalice pentru a nu avea acces la creier.

Zmeura are un continut redus de calorii, facand-o un fruct ideal pentru persoanele care doresc sa piarda in greutate. Indicele glicemic al zmeurului este de 3. Aceste fructe au un efect redus asupra zaharului din sange, ajutandu-ne sa il mentinem si sa-l pastram la un nivel normal.

  • Lamaile

Acest fruct ajuta la restabilirea echilibrului pH-ului corpului. Ficatul iubeste lamaile, deoarece sunt un stimulent minunat pentru acesta si este un dizolvator al acidului uric si al altor factori nocivi. In plus, lamaile ajuta la curatarea rinichilor.

  • Avocado

Avocado contine glutation care ajuta ficatul sa detoxifice substantele chimice sintetice.Poate, de asemenea, sa scada colesterolul rau si sa il imbunatateasca pe cel bun ajutand la mentinerea pe timp mai indelungat a sanatatii vaselor si inimii.

  • Grapefruit

Grapefruit-ul are un continut bogat de vitamina C ceea ce-l face benefic pentru intregul organism. Acest fruct acrisor contine multa apa, 90%, cantitati importante de calciu, fier, fosfor si potasiu, vitamina A, dar si vitaminele B1 si B2. Insa cea mai importanta actiune a lui este aceea dee a stimula o anumita faza de detoxifiere hepatica a chimicalelor venite in organism din mediul inconjurator pe calea alimentelor, medicamentelor si cosmeticelor