Varianta rusească a lanţului McDonald’s a rămas fără cartofi şi a scos cartofii prăjiţi din meniu

„Vkusno i toșka”, lanțul care a preluat în iunie restaurantele McDonald’s din Rusia, se confruntă cu o penurie tot mai mare de cartofi din cauza recoltei slabe, dar şi a sancțiunilor occidentale împotriva Moscovei, a relatat vineri site-ul rusesc de știri economice RBK.

09 iul. 2022, 21:53
Varianta rusească a lanţului McDonald’s a rămas fără cartofi şi a scos cartofii prăjiţi din meniu

„În unele restaurante „Vkusno i toșka” (n.r. în traducere „delicios și punct”), înlocuitorul lanţului McDonald’s în Rusia, nu vor mai exista cartofi prăjiți”, unul dintre cele mai populare feluri de mâncare în rândul clienților,, a avertizat site-ul RBK, citând serviciul de presă al grupului rus. Potrivit sursei citate, recolta din 2021 de cartofi pentru chipsuri din Rusia a fost slabă, ceea ce a dus la o penurie, iar „importul de pe piețele externe a devenit imposibil” din cauza sancțiunilor occidentale împotriva Moscovei, a precizat grupul.

Purtătorul de cuvânt a declarat că grupul speră la revenirea cartofilor prăjiți în meniul tuturor restaurantelor în toamnă, odată cu începerea noii recolte în Rusia. Contactat de AFP, grupul nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii.

Rusia este unul dintre cei mai mari producători de cartofi din lume, un aliment esențial pentru populația țării în vremuri de criză. Dar ultima recoltă a avut mult de suferit din cauza vremii.

Citeşte şi: Furtună puternică pe insula Thassos din Grecia! Străzile, casele şi hotelurile au fost inundate de ploaia torenţială GALERIE FOTO