Vârsta fericirii: care este vârsta la care poţi cunoaşte adevărata fericire, potrivit ştiinţei

Varsta fericirii este considerata, in mod eronat, copilaria si adolescenta de catre oamenii adulti, bineinteles. Dar studiile stiintifice arata ca oamenii cunosc adevarata fericire abia cand mai inainteaza in varsta.

03 apr. 2015, 05:45
Vârsta fericirii: care este vârsta la care poţi cunoaşte adevărata fericire, potrivit ştiinţei

Sansele de fericire sunt influentate inca de la primii pasi in viata ai bebelusului, pana la toti factorii care-l contureaza cand creste si la starea de fapt, din toate punctele de vedere, a adultului. In timp ce pentru unii este suficient sa aiba o legatura de familie solida pentru a se declara fericiti, pentru altii conteaza mai mult implinirea profesionala. Insa dincolo de ce ne face fericiti, stiinta arata ca adevarata fericire o simtim si o constientizam in timp, odata ce inaintam in varsta.

Intr-adevar, tinerii sunt fericiti in jurul varstei de 18 ani, dar nu constientizeaza aceasta stare de fapt. Pe masura ce inaintam, starea de fericire scade, punctul minim fiind atins in jurul varstei de 53 de ani.

Abia dupa 53 de ani, starea de fericire devine tot mai accentuata, crescand in majoritatea cazurile pana dupa varsta de 85 de ani. Asadar, adevarata fericire, ca simtire si constientizare, o putem cunoastea la varsta a treia, arata instrumentul Happify, care analizeaza starea de spirit a indivizilor.

Citeste continuarea pe Lyla.ro