Varujan Vosganian (ALDE), despre revocarea şefei DNA: Preşedintele Klaus Iohannis „nu avea de ales”

Decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, este o consecinţă firească a deciziei Curţii Constituţionale, iar preşedintele Klaus Iohannis "nu avea de ales", a declarat luni, pentru AGERPRES, deputatul Varujan Vosganian, purtător de cuvânt al ALDE.

RomaniaTV.net
09 iul. 2018, 08:31
Varujan Vosganian (ALDE), despre revocarea şefei DNA: Preşedintele Klaus Iohannis „nu avea de ales”

„ALDE consideră că decretul de revocare este o consecinţă firească a deciziei Curţii Constituţionale. Preşedintele Klaus Iohannis nu avea de ales, pentru că, în ciuda tuturor ezitărilor şi tergiversărilor sale, ştia că nerespectarea unei decizii a Curţii Constituţionale nu ar fi fost privită cu ochi buni de nicio instanţă juridică sau politică din ţară sau din străinătate. Din acest motiv, considerăm că această decizie de revocare trebuia luată imediat după pronunţarea deciziei Curţii, pentru că asta ne-ar fi scutit de o perioadă de dispute şi de ipoteze care nu au avut alt rost decât să agite spiritele şi să irosească energiile politice ce pot fi canalizate în altă parte”, a susţinut Varujan Vosganian. 

Şi europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a comentat luni anunţul privind revocarea Codruţei Kovesi de la şefia DNA.

”Este o decizie normală. Dincolo de partizanatele politice şi de interesele electorale, preşedintele a dovedit că ştie să respecte statul de drept, care începe cu respectarea Consituţiei şi a deciziilor Curţii Constituţionale. Bănuiesc că, sentimental, preşedintele nu ar fi vrut să ia această decizie niciodată, date fiind relaţiile cu DNA şi, în special, cu dna Kovesi, dar nu a acţionat dl. Klaus Iohannis, ci preşedintele. Cred că asta l-a determinat să nu anunţe personal această decizie, ci să o facă prin intermediul purtătorului de cuvânt”, a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele Consiliuului Naţional al ALDE, europarlamentarul Norica Nicolai.