Varujan Vosganian: Până să fuzionăm cu PDL, trebuie să fuzionăm cu Călin Popescu Tăriceanu

Varujan Vosganian, vicepreşedinte PNL, a declarat joi că, înainte de fuziunea cu PDL, liberalii trebuie "să fuzioneze cu cu Călin Popescu Tăriceanu" şi a arătat că s-a temut că şeful Senatului  "să nu plece cu o parte din partid şi să se refacă USL".

26 iun. 2014, 10:59
Varujan Vosganian: Până să fuzionăm cu PDL, trebuie să fuzionăm cu Călin Popescu Tăriceanu

Varujan Vosganian a declarat, la Adevarul Live, că îşi doreşte să colaboreze în continuare cu Călin Popescu Tăriceanu, dar în interiorul PNL.

Relaţiile mele cu Călin Tăriceanu depăşesc sfera politică şi care nu au fost alterate de scena politică, dar eu nu pot urma o cale similară. I-am spus şi lui că doresc să colaborăm în continuare, dar numai în interiorul PNL. L-am povăţuit să-şi selecteze cu grijă anturajul. Cred că, până să fuzionăm cu PDL, trebuie să fuzionăm cu liberalii noştri, inclusiv cu Călin Tăriceanu„, a spus Vosganian.

CITEŞTE ŞI CONGRES PNL. Călin Popescu Tăriceanu, MARELE ABSENT. Cum i s-a închis uşa în partid: Te lepezi de Satana?

Vosganian a explicat că s-a temut ca „Tăriceanu să nu plece cu o parte din partid şi să se refacă USL”.

PNL trebuie să iasă din zona liberalismului pentru a intra în zona populară. Se va crea un partid de dreapta care se va numi, probabil PNL, şi care va ajunge la 30%. Altfel nu se poate ajunge la 30%. (…) Am dat ipoteza unei fuziuni până în toamnă. Să nu vă închipuiţi că oamenii uită foarte uşor de unde provin. Relaţii acestea nu se vor rupe foarte uşor. Poate exista o uşoară crispare în PNL, că următorul premier va fi dat de PDL. Însă fiind uniţi, nu vom avea de ales. Sau vom putea face un contract prenupţial, în care să stabilim că trebuie să câştigăm mai întâi alegerile prezidenţiale. În PNL nu există o împotrivire pentru fuziunea cu PDL. Există doar unele nuanţe„, a arătat senatorul.

În ceea ce priveşte Congresul PNL, Vosganian a anunţat că şi-a depus candidatura pentru funcţia de vicepreşedinte.

Domnul Ghişe a fost un contracandidat cu multe argumente. Problema lui este că nu are lucrul în echipă. Dar să ştiţi că a convins multă lume. Evaluările noastre arată că această apropiere între PNL şi PDL va creşte zestrea electorală între 20% şi 30% (…)

Klaus Iohannis este din alt registru. Vine pe un proiect care adaugă emoţie şi dorinţă de stabilitate. Acum este o perioadă în care clasa politică se destructurează. Iohannis nu are resentimente faţă de nimeni. Acesta este avantajul lui faţă de noi. El a spus că nu suntem cu Traian Băsescu, nici cu Traian Băsescu. Iohannis face abstracţie de Traian Băsescu. Iohannis este răspunsul la telespectatorul care s-a plicitisit de modul acesta de a face politică„, a comentat Vosganian alegerile de la Congres pentru şefia PNL.